Geen giftige stoffen in Matrasdirect matrassen.


Matrasdirect 100% zeker veilig.
13 oktober 2017 MD

Chemicaliëngroep BASF uit Ludwigshafen heeft 5 oktober jl. aan haar afnemers, waaronder schuim producerende bedrijven die leveren aan de matrassenindustrie, een alarmerend bericht gestuurd. Zij hebben een door haar geproduceerde giftige stof in matrassen vastgesteld. Dit zorgt voor veel onrust in de matrassenindustrie. Ook de Consumentenbond heeft bericht over de giftige matrassen. Het gaat om schuimen met TDI zoals koudschuim matrassen uit Duitsland. Later kwam de consumentenbond met het bericht het niet te weten. Afgaande op de laatste informatie afkomstig van de producent.
Het is dus nog niet getest door de consumentenbond. Matrasdirect betrekt van de getroffen fabrikanten enkel MDI schuimen. Er is door Matrasdirect geen TDI schuim verwerkt uit de zogenoemde vervuilde bedrijven. Dit zal toch uitvoerig onderzocht moeten gaan worden, omdat het duidelijk moet worden hoe het zit. Dat Matrasdirect een van de weinige aanbieders is met gegarandeerd geen vervuilde schuimen, is niet zo vreemd. Dit is al jaren het onderwerp waar Matrasdirect zich sterk voor maakt en hiermee onderscheidend is. Doordat Matrasdirect een zelfstandig bedrijf is met eigen product controle, kan het deze zekerheid garanderen. Wat betreft dit TDI probleem was het meer toeval of geluk dat er geen enkel product uit deze periode augustus, september en oktober 2017 in de magazijnen van Matrasdirect is terechtgekomen.

Hoe kan ik checken of ik een veilig matras heb gekregen of ga kopen?
We krijgen heel veel telefoon van mensen die elders gekocht hebben, deze mensen deden online onderzoek en kwamen er snel achter dat Matrasdirect al 20 jaar een begrip is als het gaat om veilige matrassen.
De verontrustende vragen zijn te verwachten en goed voor te stellen. Echter: We kunnen geen namen noemen, maar het zijn er vast veel.
Wil je met zekerheid weten of je geen matras uit deze productieperiode koopt. Doe dan een (proef)order of vraag naar de levertijd. Kan het bedrijf niet direct leveren, dus krijg je het matras niet de volgende dag of een dag later in huis, dan is de kans aanwezig dat er iets niet klopt. Alle getroffen bedrijven mogen en kunnen namelijk niet uitleveren. Maar let op het kan ook zijn dat een aanbieder standaard hele slechte levertijden heeft. Dus ook dit is geen 100% zekerheid dat het om een leverancier gaat met deze matrassen, gekocht of verwerkt in de periode augustus, september en oktober 2017. Er is inderdaad heel veel onrust. We kunnen en willen alleen voor ons zelf praten en iedereen garanderen dat de matrassen van Matrasdirect geen gevaar zijn. Niet uit het verleden en niet nu. We kunnen al gewoon 2 week leveren en kunnen dat nu en morgen ook. En we leveren het de volgende dag in huis. Dat zegt voldoende.  

Groot probleem in Duitsland.
In Duitsland is het nieuws over de giftige matrassen wel heftig opgepakt en schrijven kranten en nieuwssites uitgebreid over de kwestie. Er zijn veel marketing merken in Nederland die gebruik maken van Duitse koudschuim matrassen. Merken die claimen binnen 1 dag te leveren , geven nu levertijden af van ruim enkel weken tot een maand. Hier is online voldoende informatie over te vinden.

Als gevolg van deze onrust, moesten talrijke fabrikanten de productie van matrassen staken of ze aanzienlijk verminderen en zijn schuim leveranties naar de matrassen industrie moeizaam. Niet bij Matrasdirect. Die werkt met eigen grote voorraden en heeft 0,0 twijfelachtige schuimen in huis. Het werd verondersteld dat bij veel andere aanbieders vervuilde schuimen in matrassen zijn verwerkt en reeds aan consumenten zijn uitgeleverd. Vele grote aanbieders hebben reeds advocaten ingeschakeld. De meeste aanbieders van matrassen in Nederland hebben hun klanten nog niet geïnformeerd, maar enkele bedrijven in Duitsland zijn uit voorzorg al wel tot een terugroepactie overgegaan.
Bij onze oosterburen is het schandaal inmiddels een landelijk besproken onderwerp geworden. Of dit ook in Nederland zal gebeuren is gezien det grote aantal matrassen “van Duitse makelij” dat wordt aangeboden op de Nederlandse markt niet ondekbaar.  

Heeft de leverancier van de wederverkopers het medegedeeld? Ja, alle grote producenten hebben keurig iedereen geïnformeerd. Het is aan de wederverkopers hier duidelijk over de communiceren met de kopers van hun matrassen.

Als marktleider en oudste online matrassenbedrijf heeft Matrasdirect daarom alles in eigen hand gehouden. Matrasdirect is een echt matrassenbedrijf van grondstof tot eindprodut en waar we al jaren mee promoten: een echt veilig en degelijk Nederlands product.

Wederom een dichloorbenzeen incident
Een onrust incident met een te hoge waarde dichloorbenzeen in matrassen of daaraan verwante stoffen treedt in Nederland niet voor het eerst op.  Enkele jaren terug zijn er namelijk 1.300, mogelijk vervuilde, matrassen geproduceerd in China.

Toen werd duidelijk dat inademing van dichloorbenzeen duizeligheid, zwakte en bloedarmoede kan veroorzaken. Op lange termijn kunnen lever- en bloedaandoeningen ontstaan. De stof is slecht voor de ademhaling en het zenuwstelsel. Bij een zeer hoge concentratie kan deze stof leukemie veroorzaken en het hart- en vaatstelsel aantasten. De ernstige aandoeningen en ziektes met de vervuilde Duitse koudschuim matrassen zijn ook volgens informatie van de consumentenbond nogal extreem.

Bronvermeldig hieronder. Meldingen uit het RD
„Gaat u rustig slapen, ook al zit er misschien een giftige stof in uw nieuwe matras.”
Duits matrasschuim en giftige matrassen? Heb ik iets gemist?
Dat zou zomaar kunnen. De kwestie speelt vooral in Duitsland en Frankrijk en is door Nederlandse media amper opgepakt. Toch gaat het wel ergens over, al probeert BASF iedereen te doen geloven dat het wel meevalt.
Waar zijn de matrassen gebleven die mogelijk schadelijk zijn?
Dat is de grote vraag. Warenhuis Ikea doet op dit moment onderzoek of de gewraakte stof ook in zijn matrassen en andere producten zit. Over eventuele schade wilde een woordvoerster donderdag niets zeggen. „Wel dat we dit tot op de bodem zullen uitzoeken.”
Bronvermelding : consumentenbond

Schadelijk
Dichloorbenzeen is een component van TDI, een belangrijk onderdeel van polyurethaanschuim, ook wel PU-schuim genoemd. In hoge concentraties is dichloorbenzeen schadelijk voor de huid, ogen en luchtwegen en veroorzaakt het mogelijk kanker. 
…in het TDI dat BASF produceert en dat verwerkt wordt in PU-schuim. PU-schuim is de meest gebruikte vulling voor matrassen van alle soorten. PU-schuim is ook de basis voor koudschuim

Dit bericht is later ingetrokken. Het is te verwachten dat hier nog onderbouwde en objectieve informatie van de consumentenbond over komt.

En zeker hoogwaardig alternatief bij Matrasdirect.
Wil je geen matras schuimen op basis van deze TDI, kies dan de unieke pegasus® schuimen en de essenz® schuimen. Deze zijn op basis van MDI.
Met 100% zekerheid zijn ook gewone Matrasdirect koudschuimen vrij van gifstoffen. Op basis van toelaatbaarheid en verkrijgbaar. We blijven kritisch en zullen verder investeren in een hogere norm op dit gebied, dan de wettelijke of toegestane norm. Daar slapen wij zelf ook beter van!

Matrasdirect verklaard hierbij officieel met 100% zuivere garantie geen enkel koudschuim / comfortschuim uit deze periode te hebben verkocht of verwerkt.