Herroepingsrecht/RetournerenZichttermijn/Kosten voor retourneren:
"U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.
De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.
Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht. Ook kunt u het Europese modelformulier hiervoor gebruiken.
Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst deels of geheel herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering en/of wanneer de resterende order minder is dan €20,- . Dan zal door middel van verekening €4,95 bezorgkosten worden berekend) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor onze rekening.

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen."

Een klein artikel retourneren:(artikelen die via een koeriersdienst zijn bezorgd)

Producten terug sturen via een DPD ParcelShop, Een netwerk van 1.200 afhaalpunten in  Nederland en België,  er is er dus altijd wel 1 bij u in de buurt.!

1 - u stuurt een mail naar webshop@matrasdirect.nl met daarin de reden van retourneren + de aankoopbevestiging.

2 - u krijgt binnen 2 werkdagen een mail met een verzendbrief, deze print u en plakt u op het pakket.
    Het pakket kunt u vervolgens afgeven bij een DPD ParcelShop bij u in de buurt.

Let op: De producten dienen netjes en tot 1 eenheid verpakt te zijn.

Een groot artikel retourneren: (Artikelen die via een bezorgdienst zijn bezorgd)
Om een artikel te retourneren die via een bezorgdienst zijn bezorgd dient u contact op te nemen met Matras Direct webshop: 088-9005005 of mailt u naar: webshop@matrasdirect.nl. Er wordt dan een afspraak met u ingepland om de artikelen af te laten halen.

Uitsluitsel van retourneren:
Artikelen die naar specifieke wensen van de klant zijn gefabriceerd.
Internet "afhaalbestellingen" dienen met de desbetreffende winkel afgehandeld te worden.

Klik hier voor het modelformulier voor herroepingsrecht.