Herroepingsrecht/Retourneren


Zichttermijn/Kosten voor retourneren

Voor online bestellingen heeft u het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.
De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht. Ook kunt u het Europese modelformulier hiervoor gebruiken.
Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst deels of geheel herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering en/of wanneer de resterende order minder is dan €20,- . Dan zal door middel van verrekening €4,95 bezorgkosten worden berekend) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor onze rekening indien u gebruik maakt van de hieronder beschreven retourprocedures. Uiteraard kunt u de producten ook via een andere vervoerder retourneren, maar dan zijn de kosten wel voor u.
U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Een artikel retourneren

Artikelen die via een koeriersdienst zijn bezorgd kunt u terug sturen via een DPD ParcelShop. DPD heeft een netwerk van 1.200 afhaalpunten in Nederland en België. Er is er dus altijd wel één bij u in de buurt!

  1. u stuurt een mail naar info@matrasdirect.nl met daarin optioneel de reden van retourneren + de aankoopbevestiging.
  2. u krijgt binnen 2 werkdagen een mail met een verzendbrief, deze print u en plakt u op het pakket.
  3. Het pakket kunt u vervolgens afgeven bij een DPD ParcelShop bij u in de buurt.

Let op: De producten dienen netjes en tot 1 eenheid verpakt te zijn.

Uitsluitsel van retourneren

Artikelen die naar specifieke wensen van de klant zijn gefabriceerd.
Artikelen die gebruikt zijn kunnen in verband met hygiëne niet worden geretouneerd en/of gecrediteerd.
Internet "afhaalbestellingen" dienen met de desbetreffende winkel afgehandeld te worden.


Klik hier voor het modelformulier voor herroepingsrecht.


 
 
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Met de cookies volgen wij jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website of op akkoord drukt gaan we ervan uit dat je dat goedvindt Akkoord Nee, liever niet
s