Houd uw slaapkamer schoon!


Een schone slaapkamer zonder al te veel stof ziet er aantrekkelijker uit en het is bovendien ook stukken beter voor de gezondheid. Mijten houden van stof en in een vuil bed is een schrikbarende hoeveelheid mijten aanwezig. Regelmatig het bed verschonen is dan ook een must, zeker voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën. Ook de kledingkast heeft zo nu en dan een goede schoonmaakbeurt nodig. Wanneer u de ruimte heeft plaats een kledingkast altijd in een andere ruimte dan uw slaapruimte. U slaapt het best in een zuivere schone ruimte.

Huisstofmijten

Mijten leven van stof, schilfertjes van de huid, sporen van schimmels, stuifmeelkorrels en plantenvezels. In een warme en vochtige omgeving voelen ze zich het best thuis. In vloerbedekking, gordijnen, beddengoed en knuffels komen ze in grote hoeveelheden voor. Eén op de tien mensen is allergisch voor huisstofmijt. Zo’n allergie kunt u op ieder moment in het leven ontwikkelen. Zaak dus om uw slaapkamer, en ook de rest van het huis, zo stofvrij mogelijk te houden. Bij Matras Direct is een groot aanbod in anti allergische producten.

Bed schoonmaken! is het motto bij Matrasdirect.nl!

  • Bedek de matras met een goede molton, deze neemt veel lichaamsvocht op en beschermt het matras. Was de molton iedere twee maanden en was hem op minimaal 60º Celsius. Neem altijd 3 molton hoeslakens 1x voor het bed, 1x voor in de kast en 1x voor reserve.
  • Verschoon minstens eens in de 2 weken het beddengoed en was dit op minimaal 60º Celsius. Matras Direct verzekert u daarmee naast een betere hygiëne ook een langere levensduur van uw slaapsysteem.
  • Sla na het slapen het beddengoed op bed open en laat het bed luchten met het raam open. Mijten houden niet van kou en zullen zich minder snel vermenigvuldigen.
  • Houd de temperatuur in uw slaapkamer laag. Maak het zeker niet warmer dan 25º Celsius, dit is ook niet bevorderlijk voor het slapen zelf.
  • Matrasdirect.nl regel nummer 1 : Ventileer dagelijks de slaapkamer.
  • Hang bij droog weer eens per maand het dekbed + dekbedovertrek en hoofdkussen buiten.
  • Houdt ook de ombouw van het bed regelmatig schoon. Gladde materialen kunnen met een vochtige doek met allesreiniger worden schoongemaakt. Ombouwen van textiel kunnen met de stofzuiger worden schoongehouden.

De kledingkast schoonmaken. Binnen 2 week is het echt VIES en stoffig!

De buitenkant van de kledingkast kan wekelijks met een sopje worden schoongemaakt. Een spiegelwand kan met glasreiniger op een doekje worden gepoetst. Haal zeker twee keer per jaar de hele kast leeg en zuig hem goed uit. Neem de kast ook af met een vochtig doekje met allesreiniger. Als u de kast leeghaalt bij het wisselen van de seizoenen, dan kunt u meteen voor de winter de zomerspullen ergens anders opruimen en andersom. Zo houdt u de boel overzichtelijk en niet te vol. Dit is dan meteen een mooi moment om spullen die u toch nooit meer draagt weg te doen en de kast goed schoon te maken.

Vloer schoonmaken

Tapijt moet zeker wekelijks gestofzuigd worden, maar ook voor gladde vloer is dit aan te raden. Een gladde vloer kunt u bovendien na het zuigen nog vochtig schoonmaken. Maak ook af en toe de plinten goed schoon.

Matrasdirect.nl wenst u een goede nachtrust toe!


 
 
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Met de cookies volgen wij jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website of op akkoord drukt gaan we ervan uit dat je dat goedvindt Akkoord Nee, liever niet
s