Latex matrassen


Latex matassen puur natuur
Een goed latex matras is een mooi natuur product met een kern van latex (=rubber). Latex is van nature veerkrachtig en biedt daardoor goede ondersteuning.
Enkele eigenschappen van natuurrubber zijn: zijn grote veerkracht en de rekbaarheid. Goede latex matrassen hebben een kern van natuurlatex of natuurrubber van 65% tot 100%. Een 100% natuurlatex matras kan helemaal niet want dan zou het vloeibaar zijn (latex melk) en zal dus gevulkaniseerd moeten worden. Vroeger was het zo dat volgens de Europese norm een matras met minimaal 40% aandeel van natuurlatex al een natuurlatex matras kon worden genoemd.

overgang zones

De Matras Direct norm ligt altijd hoger boven een aandeel van de 65% natuurlatex, en bij bepaalde zelfs 99,8%. 100% latex genoemd. De natuurrubber matraskernen zijn vervaardigd uit het melksap van de rubberboom (Hevea-Brassiliensis). Het melksap wordt in mallen gegoten en verhit. Of via fotosynthese op volledig natuurlijke basis tot een eind product gemaakt. De veerkracht van onze natuurrubber is groter dan die van synthetisch producten en is ook zwaarder en ook de levensduur is langer. Een latex matras komt het best tot zijn recht op een lattenbodem of boxspring. Een matras dat lekker ligt kunt je beter niet gebruiken op een spiraal of vlavrobodem, aangezien zo'n bodem de matrassen vernield. Het kan wel maar je doet 50% minder lang met je matras. Dit is onze pure ervaring en kennis van de markt. Goede latex is veel duurder en exclusiever dan andere matrassen. Kies voor iets goeds in het latex assortiment of doe het gewoon niet. Alle latex matrassen en topdek matrassen van Matrasdirect.nl hebben het predicaat zeer goed tot uitmuntend.

overgang zones

Natuurlatex matrassen en Latex topdek (opleg) matrassen

Latex is een natuurproduct dat wordt afgetapt van de rubberboom. Bij veel berdrijven wordt chemicaliën gebruikt, om rotting  tegen te gaan wordt bij een groot deel van de bedrijven, deze latex vloeistof met ammoniak vermengd. Natuurlijk rubber moet flink verhit worden en met o.a. zwavel (vulkanisatie) vermengd om tot het welbekende latex te komen. Bij de matrassen uit het md assortiment gebeurt dit alles 100% natuurvriendelijk. Matrasdirect.nl is een voorloper in biologische matrassen en het constant zoeken naar de meest lichaamsvriendelijke materialen.

overgang zones

Wervelkolom + drukverlaging van echte natuurrubber matrassen.
Overdag zorgen de rug- en buikspieren voor de juiste uitlijning van de wervelkolom. Als men slaapt moet het lichaam zich herstellen: tussenwervelschijven moeten zich opladen en voedingsstoffen moeten door het lichaam vervoerd worden. Dat kan met goede latex matrassen, want het lichaam komt hier pas aan toe als de wervelkolom juist wordt uitgelijnd en de druk op het lichaam zo laag mogelijk is. Hierdoor kunnen de spieren zich namelijk ontspannen en kan de bloedvoorziening goed verlopen. De twee belangrijkste voorwaarden om hieraan te voldoen is te werken met veel materiaal (hoog soortelijk gewicht) in de voor u juiste hardheid. Daarnaast zorgt een hoger natuurlijk latexaandeel voor een nauwkeurigere ondersteuning. Naast bovenstaande punten is een zone indeling een belangrijk hulpmiddel om de wervelkolom juist uit te lijnen. Door de onze mal bij de plantage aan te passen kan een zone indeling worden gecreëerd. Een zone indeling kan helpen de wervelkolom juist uit te lijnen, door middel van een speciale schouder- en bekkenzone steun.

overgang zones

Biologische matrassen.
Matras Direct heeft de policy te kiezen voor alleen latex matrassen met natuurlijke materialen gemaakt volgens de strengste normen. Onze biologische latex matrassen worden op de plantage zelf geproduceerd omdat we zonder ammoniak willen werken. Om latex matrassen te maken moet het sap dat wordt opgevangen van de rubberboom een tijdje langer vloeibaar blijven. Bij eventuele opslag of transport. Daartoe wordt er ammoniak toegevoegd. Dit willen we niet! Dus om de latex zo puur mogelijk te houden, laten we de matraskernen die we maken direct verwerken na de oogst bij de plantage. Daardoor blijft ook de kwaliteit van de latex hoger. De latex wordt gemengd met lucht en een minimum – niet meer dan 2% – aan zogeheten vulkaniserende stoffen. Deze toegevoegde stof is niet toxisch. Het vloeibare mengsel, dat eruitziet als een soort slagroom, wordt gedurende circa anderhalf uur dankzij een nieuwe fotosynthese techniek als het ware verhit in speciale vormen, die duizenden pinnen bevatten. Het matras krijgt daardoor evenveel gaatjes, zodat hij zeer goed ademt. Na het verhitten is de matraskern bijna klaar. Hij wordt met puur schoon oppervlakte water gespoeld om de hulpstoffen te verwijderen. Na het spoelen resteert een supercomfortabele, puur natuurlijke matraskern van 100% pure natuurlatex. Op dat moment is het matras van nature zelf beschermend tegen schimmels en bacteriën. Een 100% biologisch matras worden geleverd met 100% gecertificeerde biologische katoenen bekleding stof.

overgang zones