Beter slapen

Het belang van goed slapen

Matrasdirect weet als geen ander dat goed slapen onmisbaar is voor een energiek leven. Wanneer je slecht slaapt beleef je die dag tevens als minder prettig. In je slaap verwerk je belevingen van de voorgaande dag, of de dagen daarvoor. Indrukken worden gefilterd en opgeslagen. Je lichaam rust zowel fysiek als geestelijk uit. Je spieren, gewrichten en organen herstellen zich.

Goed slapen is niet vanzelfsprekend

Goed slapen is alles behalve vanzelfsprekend. Waar de één meteen in slaap valt, ligt de ander nog een lange tijd wakker. Wanneer je slaapt draai je gemiddeld zo’n twintig keer. Als je op een te hard of te zacht matras ligt, draai je vele malen meer. Dit omdat je lichaam de ideale slaappositie niet weet te vinden. Het is daarom belangrijk dat je inzicht weet te krijgen in je eigen slaapgedrag en patroon.

Matrasdirect heeft adviseurs die dit samen met jou gaan analyseren en met een slaapoplossing komen welke perfect aansluit bij jou.

Matrasdirect en jouw rug

De specialistische adviseurs van Matrasdirect stellen je vragen om erachter te komen welke slaapoplossing het meest geschikt is voor jou. Wanneer je bijvoorbeeld wakker wordt met een stijve nek, of lage rugpijn kan de oorzaak liggen aan de kwaliteit van je slaapsysteem, je kussen of de manier waarop je in bed ligt. Als het aan het slaapsysteem ligt kunnen de adviseurs dit makkelijk oplossen. Je investeert in een bij jou passend matras, een matrasdrager, of wanneer het probleem zich voordoet door het kussen, het kussen.

Een matras dat onvoldoende steun biedt aan je wervelkolom, heup en bekken, kan lichamelijke klachten geven. Het matras biedt onvoldoende steun wanneer deze te hard, of te zacht is. Natuurlijk kunnen deze problemen ook optreden als het matras altijd naar wens is geweest, maar deze door slijtage aan vervanging toe is.

Te hard of te zacht matras

Bij een te hard matras kunnen je heup, bekken en schouder onvoldoende wegzakken, waardoor er een ongezonde kromming in de rug ontstaat. Bovendien heb je kans op een onrustige slaap door het vele draaien en ontwaak je voordat je echt uitgerust bent. Is het matras te zacht? Dan gaat de rug doorhangen, dit zorgt op termijn voor rugpijn.

Niet te lang wachten met vervangen

Het is aan te raden om niet te lang te wachten met het vervangen van je bed of matras. Omdat je lichaam elke nacht weer dezelfde ongemakken ondergaat, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Des te eerder ben je van deze pijnen verlost.

Welke boxspring of matras past bij mij?

Dat antwoord vinden we dankzij het begrip ‘conformiteit'. De conformiteit geeft aan in welke mate jouw boxspring in staat is om je lichaam optimaal te ondersteunen. Bepalend voor de conformiteit zijn gewicht, lichaamsbouw en slaaphouding. Een goede conformiteit zorgt voor een natuurlijke houding van de wervelkolom. De wervels staan niet boven elkaar, maar staan in drie bochten. Een zogenaamde s-bocht. Ruim tachtig rugspieren houden de kolom op zijn plek. Spieren die 's nachts best wat rust kunnen gebruiken. Het juiste bed biedt die rust.

Slaapomgeving & klimaat

Om te kunnen genieten van een ontspannen slaap is de temperatuur en de vochtigheid in de slaapkamer van groot belang. Het ventileren van de omgeving, alsmede een constante temperatuur zorgen voor een gezond slaapklimaat.