Matras Recycling


Gezond en veilig slapen is voor Matrasdirect.nl een kernzaak. Alle matrassen worden in Europa gefabriceerd waarvan 99% binnen Nederland!  Alles volgens de strengste Europese richtlijnen, zonder schadelijke stoffen.

Het is al weer 8 jaar geleden dat Matrasdirect.nl als eerste in de markt matrassen is gaan recyclen, nu anno 2016 heeft de rest van de markt het voorbeeld gevolgd. Met als voordeel dat we bij elke gemeente in Nederland eenvoudig onze matrassen kunnen aanbieden. Alle onderdelen zijn geld waard. Nederland recyclet voor 100% de matrassen op professionele wijze tot bruikbare grondstoffen voor onder andere: wegenbouw, rubber speelplaatstegels, ondertapijt, judomatten etc. Veel grondstoffen worden opgekocht en gaan in containers naar China. Het aanbieden van een matras kost ca.10,- euro . Dit wordt meestal extra in de prijs verrekend en zogenaamd als service aangeboden. Matrasdirect.nl rekent dit niet door in de verkoopprijs en laat daarom de keuze aan de klant.

Je oude matras komen inleveren? , hiervoor geldt een verwijderingsbijdrage van €10,- per matras.
Oude matrassen kunnen om hygiënische redenen alleen ingeleverd/aan een bezorgdienst meegegeven worden in een matraszak.
De matraszak heeft een stuksprijs van €10,- voor een 1-persoons matras en €15,- voor een 2-persoonsmatras. De matraszak is 100% recyclebaar en in de MD store verkrijgbaar. Je kunt ook een afspraak maken met de bezorgdienst, deze kunnen het oude matras ook meenemen.