Drukverlagend Matras Essenz 3

Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, volgende dag in huis.
Volgende dag niet thuis? Geef je voorkeursdag aan in het vakje opmerkingen.1,249.00


Bestel dit artikel
Gratis verzending vanaf €50,-
Koop veilig en vertrouwd
Betaal zoals u wilt
Drukverlagend Matras Essenz 3
Matrashoogte:22 cm
Kern:Dreamex plus / Pocketinside-Essenz
Afdeklaag:Essenz® medium foam
Dempingslaag:High Resilience foam
Tijk:Anti allergisch, afritsbaar en wasbaar
Hardheid | Comfort klasse ⓘ
:H2

Al 3 generaties ervaring in het maken van matrassen en al 20 jaar online in de Benelux

Het verhaal over hoe Essenz™ in de vorige eeuw als eerste de markt met drukverlagende matrassen aanboodt aan het grote publiek en hoe dit uitgroeide tot wellicht werelds beste Essenz 3™ matras in de klasse Hybrid en drukverlagend.

De zoektocht naar het perfecte matras in deze klasse

Het was niet direct een groot succes. In 1991 begonnen wij reeds winkeliers te informeren over de mogelijkheden met het toepassen van de drukverlagende traagschuim matrassen. De bekende vakhandel en grote winkelketens durfden het nog niet aan. ``Het is zo traag, komt het wel terug?'' was de meest gemaakte opmerking. In die tijd was er reeds het merk Tempur, die reclame maakte in de ANWB magazines. Wanneer mensen interesse toonden, kwamen er verkopers aan de deur. Net als met Encyclopedie en kunstof kozijnen verkopers. Pas toen dit merk door kleine winkelier met pioniersgeest werd verkocht, pakte ook de volgzame winkeliers en grootwinkeliers, bekend van de massa en standaard merken, het op. En pas toen kwam er echt aanbod en vraag op de markt. Essenz™ bleef tussen de relatief grote spelers en honderden andere soorten een eigenzinnige kleine onbekende. Dat vooral bij de 'vakidioten', zoals ze zichzelf noemen, een zeer geliefd product werd. Essenz creëerde als eerste meerdere modellen. Geen mens is hetzelfde. De zoektocht naar een hy-tech matras in deze klasse, met perfecte aanpassing aan het lichaam, voor een betaalbare prijs, was toen al in gezet.

Alleen het beste is goed genoeg

Het idee was geboren, er moesten een paar belangrijke aspecten bij elkaar worden gebracht om het allerbeste matras in zijn klasse te ontwikkelen. Met verwerking van traagschuim en pocketvering. Met als doel het beste van beide werelden samen te vatten in een perfecte nachtrust én design met een werkelijk doel i.p.v. enkel marketing.

Het traagschuim

Essenz™ heeft alle bestaande soorten traagschuim van de wereld onderzocht en heeft alle relevante experimenten toegepast. Daar kwamen ze een probleem tegen. De wens was een 1-persoons matras te kunnen aanbieden voor net onder de 500,- euro. Dit ging niet of ze moesten consessies doen. De prijs zou dan uiteindelijk uitkomen richting de 1800,- euro als ze het beste materiaal zouden verwerken. Essenz wist dat het voordeliger moest, maar zonder consessies.

De pocketveren

Door de lange historie in kwaliteits matrassen was er al een zeer goede samenwerking met 's werelds beste fabrikanten van pocketveren. De wens om een echt hoogwaardig pocketveer toe te passen die niet speciaal voor opgerolde matrassen moest worden ontwikkeld, maar ook werd gebruikt voor de hoogwaardige populaire pocketvering matrassen uit het topsegment. Dat was het geheim waarin Essenz™ beter zou zijn dan elk ander hybrid of traagschuim merk. Er werd samen met ingenieurs een machine ontwikkeld die de beste exclusieve pocketveren matrassen wel passend gingen maken voor een opgerold matras. Zodat er bij Essenz™ geen concessie hoeft te doen aan kwaliteit. Ze hadden het geheim deels gevonden.

De productie in de Benelux

Hoe kunnen we minder kosten maken en de kwaliteit altijd, elk moment waarborgen. Nog een deel van het geheim werd ontdekt. Waar de meeste Hybrid en traagschuim matrassen van de zogeheten 'voornaam' matrassen met slechts 1 of 2 matrassen in de collectie, maar ook echte bestaande bedrijven zoals Tempur, M-Line of andere minder bekende merken op diverse plekken door heel Europa en andere delen van de wereld worden geproduceerd. Zo werkt Essenz™ met trots op 1 adres in de Benelux en niet zoals zogenaamde samenwerking (als klant) samen met een megafabriek die ook voor Ikea, Beddenreus of andere grootverbruikers op snelheid produceert. Daarmee had Essenz™ het uiteindelijke geheim gevonden om ze werelds beste matras in zijn klasse voor de allerlaagste prijs te kunnen aanbieden. Besparen in megakosten in plaats van op de eigen gewenste kwaliteit of het doen van concessies die uitbesteding van productie als neveneffect heeft. Een eigen product voor en van onze eigen omgeving.

Wetenschappelijk onderzoek

Naast de langste online ervaring in de markt en de drie generaties opgebouwde kennis en vaardigheden, was het wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door Oklahoma State University in Amerika een extra stimulans. Het toont positief effect aan van een juist slaapsysteem (matras, bodem, topper en hoofdkussen) op lage rugklachten en schouderpijn.

Testen, testen en nog eens testen

Na het testen van de nieuwste generatie drukverlagende Hybrid matrassen. Heeft Essenz® alsnog aanpassingen kunnen doen om de best mogelijke matrassen nog beter te maken dan ze al waren. Essenz™ heeft het eerste huidvriendelijke traagschuim direct in de toplaag kunnen verwerken. Ze hebben de stof kunnen doorstikken zodat deze niet, zoals uit eigen onderzoek bleek na ca. 130 dagen gebruik om de matras, gaat plooien of dubbel gaat zitten. Een donkergrijze matras zijkant maken voor enkel marketing doeleinden zoals het matras waar ieder 'voornaam' matrassen kantoor verkoper het van heeft gekopieerd (Casper), dit ook heeft gedaan. Nee, dat heeft voor Essenz geen meerwaarde dus werd er een unieke uitvinding gedaan die bij de andere matrassen op de markt ontbraken, goede ontluchting. Degelijke perfectie met meerwaarde en functie.

Het is Essenz gelukt!

Ze hebben 's werelds beste Hybrid ontworpen en zeggen daarbij zeker niet dat er geen andere goede matrassen zijn.

Werelds beste Hybrid met deze voordelen

 • Met de Essenz 3™ kun je wel makkelijk keren tijdens de slaap
 • Met de Essenz 3™ zak je niet te ver weg na verloop van tijd
 • Het is één van de best ventilerende hybrid uitvoeringen verkrijgbaar op de markt
 • De unieke Essenz® comfortlaag
 • Alle hinderlijke drukpunten worden verminderd
 • Zacht waar je het wenst
 • Ondersteuning waar je het nodig bent
 • Een Airstream-space onderzijde die doorloopt tot halverwege de zijkant en zorgt voor een optimale ventilatie
 • De basis kern is de echte hoogwaardige en ondersteunende pocketspring met 9 zones
 • Echte pocketveren die elk zorg dragen dat je nooit te ver wegzakt maar altijd actieve tegendruk krijgt, alsof je wordt gedragen

Hoe werkt het

 • De druk op het lichaam is overal hetzelfde en geeft een heerlijk comfortabel gevoel
 • Een doordacht lucht- en vochtlabyrint is in het matras aanwezig om je lichaam op de juiste temperatuur te houden en het vochtverlies te kanaliseren
 • De goed vormhoudende luxe hoes van het matras is anti-statisch en anti-bacterieel
 • De Essenz 3™ is zonder twijfel het meest verfijnde slaapsysteem binnen het hybrid topsegment.

De opbouw:

 1. 2cm Essenz DBL comfortlaag® - voor intense zachtheid en Cloudy touch.
 2. Afdeklaag van Essenz® medium foam.
 3. Kern van zeer veerkrachtig HR Schuim in combi met een topsegment echt pocket interieur met drukverdeler. De ondersteuning laag is voorzien van een natuurlijk rasterwerk welke zorgt voor een verhoogde mate van elasticiteit en een goede luchtdoorstroming.
 4. 2.5 cm dempingslaag van High Resilience foam. Voordeel! Het past op ieder type bodem.

Tevredenheidsgarantie, 100 dagen proef slapen - 10 jaar garantie - 20 jaar online ervaring

Het Essenz™ matras is tevens voorzien van een tijk met een koolstofdraad dat beschermd wordt door een mantel van nylon. Hiermee glijdt de elektrische lading (E-smog) van de slaper af waardoor de slaper dieper en rustiger slaapt. De zachte tijk is stofafstotend, perfect wasbaar en behoudt zijn werking. Door deze uitvinding is het matras tevens bacterie werend zonder toepassing van chemicaliën.

Het Essenz™ matras is geschikt voor vaste en verstelbare boxsprings en lattenbodems.


 

Mensen die dit artikel kopen, kopen ook vaak
Traagschuimkussen Essenz 1 Medium
40x60 98.00
Traagschuimkussen Essenz 2
40x60 144.00
Kussen Essenz Air Medium
40x70 138.00
Traagschuimkussen Essenz 4
40x60 98.00
 
 
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Met de cookies volgen wij jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website of op akkoord drukt gaan we ervan uit dat je dat goedvindt Akkoord Nee, liever niet
s