Nederlandse natuurlatex, Pocket en HR koudschuim matrassen

De matrassen van Matrasdirect zijn 'Made in Holland’, allergievrij volgens ÖKO-TEX certificatie en hebben een ISO 9001 certificatie. De latex wordt gekocht waar de oogst het beste is en waar biologisch verantwoord wordt gewerkt.

Voordelen van in Nederland geproduceerde matrassen

Het Nederlandse HR (high resilient) koudschuim is een opencellig materiaal, hierdoor kan het vocht goed worden afgevoerd en kan dit matras de warmte goed reguleren. Dit materiaal is duurzaam en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. Pocketveringmatrassen en latexmatrassen hebben een groot publiek. Deze matrassen hebben dezelfde eigenschappen als het bovengenoemde HR koudschuim matras. Het enige voordeel dat latex heeft ten opzichte van een HR koudschuim- of pocketveringmatras is dat het een natuurproduct is.

Veerkracht

Veerkracht is het vermogen van een materiaal om in zijn oorspronkelijke vorm terug te keren wanneer er geen druk meer op wordt uitgeoefend. De veerkracht wordt gemeten door rebound testen. Bij deze testen wordt er een stalen bal losgelaten vanaf een bepaalde hoogte. Hierbij wordt er gekeken hoe ver de bal terugveert en wat dit met het matras doet. Een hogere veerkracht zorgt in combinatie met een goede puntelasticiteit voor de juiste ondersteuning en tegendruk.

Klimaateigenschappen

De mooie kwaliteit Latex, Pocketvering en HR koudschuim matrassen hebben uitstekende klimaateigenschappen. Goed materiaal heeft namelijk een open, ademende structuur. Hierdoor kan het matras vocht snel afvoeren en warmte goed reguleren. Dit is ook de reden dat de in Nederland geproduceerde matrassoorten zeer geschikt zijn voor kinderen en jongeren.

Bij een HR koudschuim matras wordt het schuim in de fabriek open cellig gemaakt, doordat een wals het schuim tijdens het productieproces platdrukt. Het platdrukken van het schuim zorgt ervoor dat de celwanden in elkaar klappen. Hierdoor zijn de cellen als het ware gebroken, waardoor deze eigenschappen tot stand komen.

Matrasdirect gebruikt altijd de juiste hardheid

De juiste hardheid is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Omdat wij van Matrasdirect al 25 jaar online matrassen verkopen, weten we welke hardheid van schuimen we het beste kunnen toepassen, rekening houdend met lichaamsgewicht, lengte en slaaphouding.

Made in Holland

Tot slot is de producent en herkomst van het schuim ook zeer belangrijk. Matrassen die niet in Nederland worden geproduceerd maar in bijvoorbeeld Duitsland, Polen of China kunnen niet lang tegen een vacuüm gezogen of gecomprimeerde opslag. Alleen de beste kwaliteit matrassen kunnen worden vacuüm gezogen of gecomprimeerd worden verpakt. Een Duits, Chinees of Pools matras is niet altijd geschikt voor het comprimeren. Dus als bijvoorbeeld een minder goede kwaliteit HR van buitenlandse afkomst niet vacuüm geleverd kan worden, zal de prijs veel duurder worden.

Tip
Vraag altijd bij een HR koudschuim matras of het matras ook vacuüm wordt/is gezogen. Is dit niet zo? Dan is dit bij het betreffende matras niet geoorloofd en is de kwaliteit dus niet goed genoeg.