Veiliger slapen

Matrasdirect werkt voornamelijk met de betere comfort schuimen welke allen zijn geproduceerd in de Benelux. We werken met zo veel mogelijk textielsoorten die ook het ÖKO TEX 100 klasse 1 label dragen.

Wat betekent dit label voor jouw slaapproduct?

De meeste mensen brengen zo’n 8 uur per dag door in bed. Goed slapen en uitgerust wakker worden is een garantie op een energiek leven. Uitgerust en energiek wakker worden kan natuurlijk alleen in een bed dat perfect aansluit op jouw lichaam. Waar bij het uitzoeken van een nieuw bed minder vaak op wordt gelet, is de afkomst van de gebruikte materialen. Wanneer je 8 uur doorbrengt in bed wil je, naast comfortabel liggen, natuurlijk ook dat er geen schadelijke stoffen in je bed verscholen zitten die je gezondheid kunnen schaden. Daarom werken we bij Matrasdirect met materialen waarvan de herkomst duidelijk is en er met verschillende labels en keurmerken wordt aangeduid dat jouw slaapproduct 100% eerlijk is.

Wat is het ÖKO TEX keurmerk?

ÖKO TEX voert uniforme tests uit op grondstoffen, half afgewerkte producten en eindproducten in onze textiel en comfortschuim sectoren. ÖKO TEX voert meer dan 100 specifieke tests uit om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke stoffen aanwezig zijn in het betreffende product. Deze test worden gedaan door onafhankelijke researchinstellingen. Wanneer het product het label behaalt, kan je er vanuit gaan dat het product veilig en verantwoord is geproduceerd.