Herroepingsrecht/Retourneren

Zichttermijn

Voor online bestellingen heb je het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij, of een door jou aangewezen derde die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Herroepingsrecht

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een verklaring (bijvoorbeeld per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kan hiervoor gebruikmaken van het door ons geleverde modelformulier voor herroeping (link PDF onder aan de pagina), maar bent hiertoe niet verplicht. Ook kun je het Europese modelformulier hiervoor gebruiken.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst deels of geheel herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering). onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wanneer de resterende order minder is dan €50,- . Dan zal door middel van verrekening bezorgkosten worden berekend.

Terugbetaling

Wij betalen je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping terug. We betalen je met hetzelfde betaalmiddel terug als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd. In ieder geval zullen er voor terugbetalingen geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Termijn van retourneren

Je dient de artikelen 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. De kosten van het retour sturen zijn voor eigen rekening.

Aansprakelijkheid

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Uitsluitsel van retourneren

  • Artikelen die naar specifieke wensen van de klant zijn gefabriceerd
  • Hygiëne artikelen waarvan de verzegeling na de levering is verbroken kunnen niet geretourneerd worden
  • Wanneer het product in de winkel is gekocht dienen retouren met de desbetreffende winkel afgehandeld te worden

Een artikel retourneren

Het retour adres is:

Matrasdirect
T.a.v. Retouren
Phileas Foggstraat 135
7825 AW Emmen

- Vergeet niet een briefje of bijvoorbeeld een uitgeprinte orderbevestiging toe te voegen zodat we weten dat het retour van jou is.

Klik hier voor het modelformulier voor herroepingsrecht.

 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Met de cookies volgen wij jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website of op akkoord drukt gaan we ervan uit dat je dat goedvindt Akkoord Nee, liever niet