Herroepingsrecht/Retourneren

Zichttermijn

Als je online iets besteld weet je natuurlijk niet hoe een matras precies gaat voelen.

Als je online iets bij ons bestelt krijg je een respijtperiode van twee weken.
Wanneer het matras bij je aankomt mag je het uitpakken en bekijken of het inderdaad zo is als belooft, net zoals je normaal gesproken in de winkel zou doen.
Je mag het voelen en er zelfs, met bijvoorbeeld een hoes als bescherming, er even op gaan liggen.

Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent mag je dan het matras gewoon retour melden en terugsturen en krijg je het geld terug.

Op die manier kan je het matras dus testen ook als je niet bij onze winkel langs kan komen.

Let wel! Het is dus geen testperiode in dat je er op kunt gaan slapen. Dan ga je verder dan wat is toegestaan. Test dus goed en maak je keuze voordat je het matras in gebruik neemt.

Retourneren en herroepingsrecht

Mocht het matras toch anders zijn dan je verwacht en je wilt het terugsturen. Hoe gaat dat?

Stuur ons binnen de twee weken van de zichttermijn een bericht waar je aangeeft wat je terug gaat sturen. Mocht je er gelijk een omruil van willen maken laat ons dat ook weten, dan helpen we je graag.

Deze melding kan je doen via ons emailadres info@matrasdirect.nl . Vergeet niet het ordernummer te vermelden van de bestelling. Mocht je zeker willen zijn dat je niets vergeet hebben we onder aan de pagina een link naar een modelformulier.

Na de melding heb je twee weken om de bestelling retour naar ons te sturen. Het retour adres is:

Matrasdirect
T.a.v. Retouren
Phileas Foggstraat 135
7825 AW Emmen

- Vergeet niet een briefje of bijvoorbeeld een uitgeprinte orderbevestiging toe te voegen zodat we weten dat het retour van jou is. Als we niet weten wie de afzender is kunnen we je bestelling helaas ook niet terugbetalen.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst geheel herroept, ontvang je alle betalingen die je bij het bestellen hebt gemaakt, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering). onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij je bestelling retour hebben ontvangen, van ons terug.

Wanneer je de order deels herroept zal de terugbetaling gebeuren voor dat gedeelte van de bestelling. Wanneer de resterende order minder is dan €50,- vervalt de geboden korting op de verzendkosten en zal door middel van verrekening bezorgkosten worden berekend.

Terugbetaling

Wij betalen je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping terug. We betalen je met hetzelfde betaalmiddel terug als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd. In ieder geval zullen er voor terugbetalingen geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Aansprakelijkheid

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Uitsluitsel van retourneren

  • Artikelen die naar specifieke wensen van de klant zijn gefabriceerd
  • Hygiëne artikelen waarvan de verzegeling na de levering is verbroken kunnen niet geretourneerd worden
  • Wanneer het product in de winkel is gekocht dienen retouren met de desbetreffende winkel afgehandeld te worden

Klik hier voor het modelformulier voor herroepingsrecht.