Biologisch matras


Een matras vrij van schadelijke stoffen is gezonder en is dus beter voor jou en je kind. Eigenlijk is het ook heel logisch om op een matras te slapen vrij van schadelijke stoffen. Dit is al 20 jaar de inzet van Matrasdirect.nl. Matrasdirect loopt voorop als het gaat om moderne biologische en 100% veilige matrassen en hoofdkussens. We kunnen wel weer gras en haar in onze matrassen stoppen, ja dan lig je wel puur natuur, maar dan heb je ook de zelfde ongemakken als toen. De moderne schone, veilige en biologische materialen zijn er om een topklasse matras te maken die meer goede eigenschappen bezitten dat welk ander leuk bedacht marketing matras of lang bestaand topmerk matras dan ook.
biologisch matras

Wanneer heb jij voor jezelf het laatst een nieuw matras gekocht?

Een matras gaat acht tot tien jaar mee. En je hoofdkussen? Die zou je eigenlijk elke drie jaar moeten vervangen.

Biologische materialen en pure Nederlandse ambachtelijke productie.

Een modern eco matras kan gemaakt worden van Bio natuurlatex. In de oude Eco geitenwollen sokken cultuur worden ook materialen als kokos, dierenhaar, dons, vlas en kapok in de matraskern toegepast. Dit omdat ze er eco uitzien. Marketing dat een bepaalde doelgroep moet aanspreken. Echter deze vullingen zijn meestal niet Eco gecertificeerd. Diervriendelijk of zonder bestrijdingsmiddelen verkregen.
Bij de biologische katoen bijvoorbeeld weet je dit wel zeker. Veilig materiaal en van deze tijd zoals de pocketvering of een MDI basis Nederlands schuim zijn vaak beter en veel duurzamer. En voor matrassen heel belangrijk, veel meer ondersteunende waarde. Natuurlatex is wellicht het mooiste materiaal voor opgroeiende kinderen. Ze moeten beslist niet in een kuil liggen van natuurlijke materialen of op een matras zo hard als een plank waar de heup niet in kan wegzakken.

Giftige stoffen in bepaalde matrassen die niet worden geproduceerd in Nederland.

Om matrassen in containers naar Nederland te vervoeren worden allerlei ongedierte bestrijdingsmiddelen en schimmelwerende producten gebruikt. Die trekken in de matrassen en blijven daar wel zeven jaar zitten. Er is geen instantie, die de veiligheid van matrassen controleert. Gebruik daarom je verstand en kies voor een Nederlands geproduceerd matras van matrasdirect® zodat je zeker weet dat je gezond slaapt op een schoon en veilig matras. Slapen op gezonde materialen, dat kan je weleens van je slaapproblemen af helpen en zorgen dat je beter uitgerust wakker wordt. Het blijkt nu wel dat luxe en dure matrassen met prachtige marketing verhalen niet vanzelfsprekend goede matrassen van veilige materialen zijn. De marketing maakt een matras minimaal 2x zo duur. Omdat wij als matrasdirect® de meeste matras kern materialen uit de Benelux betrekken hebben wel hier niet veel mee te  doen. Maar de biologische latex bomen doen het niet goed in ons klimaat. Voor het transport naar onze fabrieken in Nederland hebben we een unieke oplossing gevonden. De matraskernen worden gevulkaniseerd reeds op de plantage en de latex kernen worden stuk voor stuk geseald in recyclebare sealzakken. Zo hoeft er geen gif in de container gespoten te worden. Op dit moment zijn we de enige die het zo doet. Het proces is gecertificeerd door de Control Union.    

Vlamvertragers in je matras

Er zijn heel veel matrasstoffen die broomhoudende vlamvertragers bevatten. Deze zijn erg giftig en moeilijk afbreekbaar in het milieu. Tevens veroorzaken ze diverse gezondheidsklachten. Let hier op. Bij vele bekende merken wereldwijd is dit een “gratis” extra op je matras.

Kinderen veilig laten slapen

Kies voor je kind altijd voor veilige matras producten zoals dit 100% zeker is bij Matrasdirect®. Daarmee voorkom je contact met giftige stoffen. Wist je dat we bijna een derde van ons leven in bed liggen? Je lichaam heeft die rust nodig om informatie te kunnen verwerken, om te herstellen en voor een kind om te groeien. Zolang het lichaam van je kindje of opgroeiende tiener nog in ontwikkeling is, zou zij of hij zeker niet langdurig (8 uur per dag) in contact moeten komen met schadelijke stoffen.
Een matras met onveilig schuim is problematisch doordat er chemische gassen uitwasemen. Matrassen van een bepaald soort, gemaakt van petrochemische stoffen gecombineerd met een chemische mix van stabilisatoren, catalysatoren, brandvertragers, anti-microben additieven en synthetische verven.
Ongezonde matrassen wasemen 61 VOC* chemicaliën (gifgassen) uit, waaronder kankerverwekkende stoffen zoals benzeen. De meeste VOC gassen hebben geen specifieke geur, kleur of reuk.  *(VOC staat voor Volatile organic compounds, deze organische chemicaliën hebben een hoge verdampingsgraad op een normale kamertemperatuur)
Deze chemicaliën worden gelinkt met enerzijds milieu-onvriendelijkheid als anderzijds (ernstig) schadelijk voor de gezondheid. Chemicaliën die uitwasemen uit  massaal aangeboden onveilige matrassen voor kinderen kunnen gezondheidsklachten geven als chronische bronchitis, ademnood, luchtwegproblemen, misselijkheid, hoofdpijn en zelfs chronische zenuwaantasting. En of het nu de discounter is of de luxe speciaalzaak of de bekende merknamen. De slechte matrassen zijn overal te koop. En de hoogte van de prijs of bekendheid van het merk is al helemaal geen zekerheid in deze.  

Op welk matras laat jij je kind slapen?

Geen schadelijke stoffen in matrassen voor opgroeiende kinderen. De oplossing is eenvoudig. Er bestaat nu een matras dat helemaal niet gemaakt is van chemische materialen, maar van natuurlijke materialen, natuurlijk zuivere Eco natuurlatex met, biologisch katoen. Een perfect ventilerend systeem van moeder natuur. Deze ademen geen VOC’s en bevatten geen andere foute stoffen en zijn van nature anti allergisch. De techniek en toepassing van deze zuivere materialen maakt het een product die alle andere matras producten in de schaduw zet.  
Ben je zelf nog niet aan een nieuw matras toe. Maar slaap je zelf op een topper? En heb je er geen goed gevoel bij. Dan is het advies . Vervang deze bovenste laag direct door een biologische topper.  Op de bovenste laag is het uitwasemen het meest geconcentreerd. Biologische topdekmatrassen zijn niet alleen puur natuur met alle voordelen zoals goede ventilatie en vochtregulatie maar geven ook een ongekend heerlijk comfort en perfecte ondersteuning. De biologische latexsoorten die worden toegepast zijn verreweg de allermooiste kwaliteiten wereldwijd verkrijgbaar.

 
 
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Met de cookies volgen wij jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website of op akkoord drukt gaan we ervan uit dat je dat goedvindt Akkoord Nee, liever niet
s