Belang van een juiste ondersteuning


De MD Gold Collection matrassen, ontworpen voor een rechte ruggengraat.

De wervelkolom is het belangrijkste onderdeel van het houdingsapparaat (samen met de spieren en gewrichten die ons rechtop houden). Met ruim 33 wervels en tussen alle wervels 2 tussenwervelschijven, geeft de wervelkolom de noodzakelijke steun. Daarnaast draagt ze ook het hoofd en de romp.
Overdag wordt dus heel wat druk uitgeoefend op uw rug. Dit leidt ertoe dat de rug continu onder spanning staat. Dit brengt een extra belasting van spieren en bloedvaten, ook in de benen, met zich mee. Bovendien functioneert de ruggengraat als een delicate schokdemper. Bij het stappen of tillen vangen de tussen-wervelschijven de druk- en trekkrachten op.

Deze dagelijkse belasting vraagt heel wat van uw rug. Vandaar dat ‘ontspanning’ van uw rug zo belangrijk is. De meeste kans hiertoe krijgt u bij het slapen op de speciaal geselecteerde Gold Collection. Deze luxe matrassen geven correcte ondersteuning van het lichaam en dat is dan ook dé voorwaarde voor een goede nachtrust.

Uit medisch wetenschappelijk onderzoek blijkt dat uw lichaam onbelemmerd kan rusten wanneer het bij het liggen zijn natuurlijke vorm. Door het toepassen van een unieke pocketvering die de tegendruk opschroeft naarmate de druk toeneemt, en de speciaal op de persoon gesneden afdekmaterialen maken het matras een maatwerk matras.

Is een natuurlijke ligging niet het geval, dan ondervindt uw lichaam druk, vooral bij de schouders en het bekken. Deze druk zorgt voor wekprikkels, waardoor u onrustig slaapt. Bij het ontwaken zijn uw spieren en gewrichten verkrampt. Door het gebrek aan diepe rust voelt u zich ook psychisch niet optimaal.

Een goede ondersteuning zal er dan voor zorgen dat de vorm van uw lichaam gerespecteerd wordt. Op die manier kunt u onbelemmerd rusten. De wervelkolom komt in de juiste positie te liggen (recht in zijligging, de natuurlijke S-vorm in rugligging). De tussenwervelschijven recupereren van de ondergane druk. Ze nemen het vocht, dat ze overdag door samendrukking verloren, terug op. Maar niet alleen uw wervelkolom herstelt zich, ook de spiertjes in de bloedvaten van de benen ontspannen zich en zorgen voor een optimale bloeddoorstroming.

Matrasdirect weet als Nederlands nr.1 slaapspecialist met vele jaren ervaring dat een gezonde en verkwikkende nachtrust de basisvoorwaarde is, voor uw fysiek en mentaal uithoudingsvermogen. De slaapspecialist in de MD Stores kunnen u hiervoor een op maat gesneden slaapsysteem adviseren.
Bezoek een van onze vestigingen voor een advies op maat! Wanneer u online wilt bestellen na een advies of u wilt vervangen of nog een matras bij bestellen. Vraag dan eerst om de kortingscode per mail. webshop@matrasdirect.nl de code wordt u dan per mail toegezonden. Kortingen van 10% oplopend tot wel 50% zijn zeker de moeite van het aanvragen waard.


Belang van een juiste ondersteuning