Belang van een juiste ondersteuning


De wervelkolom is het belangrijkste onderdeel van het houdingsapparaat (samen met de spieren en gewrichten die ons rechtop houden). Met ruim 33 wervels en tussen alle wervels 2 tussenwervelschijven, geeft de wervelkolom de noodzakelijke steun. Daarnaast draagt ze ook het hoofd en de romp.

Overdag wordt dus heel wat druk uitgeoefend op je rug. Dit leidt ertoe dat de rug continu onder spanning staat. Dit brengt een extra belasting van spieren en bloedvaten, ook in de benen, met zich mee. Bovendien functioneert de ruggengraat als een delicate schokdemper. Bij het stappen of tillen vangen de tussen-wervelschijven de druk- en trekkrachten op.

Deze dagelijkse belasting vraagt heel wat van je rug. Vandaar dat ‘ontspanning’ van je rug zo belangrijk is. De meeste kans hiertoe krijg je bij het slapen op de speciaal geselecteerde Gold Collection. Deze luxe matrassen geven correcte ondersteuning van het lichaam en dat is dan ook dé voorwaarde voor een goede nachtrust.

Natuurlijke ligging

Uit medisch wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je lichaam onbelemmerd kan rusten wanneer het bij het liggen zijn natuurlijke vorm. Door het toepassen van een unieke pocketvering die de tegendruk opschroeft naarmate de druk toeneemt, en de speciaal op de persoon gesneden afdekmaterialen maken het matras een maatwerk matras.

Is een natuurlijke ligging niet het geval, dan ondervindt je lichaam druk, vooral bij de schouders en het bekken. Deze druk zorgt voor wekprikkels, waardoor je onrustig slaapt. Bij het ontwaken zijn je spieren en gewrichten verkrampt. Door het gebrek aan diepe rust voel je je ook psychisch niet optimaal.

Goede nachtrust

Een goede ondersteuning zal er dan voor zorgen dat de vorm van je lichaam gerespecteerd wordt. Op die manier kan je onbelemmerd rusten. De wervelkolom komt in de juiste positie te liggen (recht in zijligging, de natuurlijke S-vorm in rugligging). De tussenwervelschijven recupereren van de ondergane druk. Ze nemen het vocht, dat ze overdag door samendrukking verloren, terug op. Maar niet alleen je wervelkolom herstelt zich, ook de spiertjes in de bloedvaten van de benen ontspannen zich en zorgen voor een optimale bloeddoorstroming.

Matrasdirect weet als Nederlands nr.1 slaapspecialist met vele jaren ervaring dat een gezonde en verkwikkende nachtrust de basisvoorwaarde is, voor je fysiek en mentaal uithoudingsvermogen. De slaapspecialist in de MD Stores kunnen je hiervoor een op maat gesneden slaapsysteem adviseren.

Advies op maat

Bezoek een van onze vestigingen voor een advies op maat! Wanneer je online wilt bestellen na een advies of je wilt vervangen of nog een matras bij bestellen. Vraag dan eerst om de kortingscode per mail. webshop@matrasdirect.nl de code wordt je dan per mail toegezonden. Kortingen van 10% oplopend tot wel 50% zijn zeker de moeite van het aanvragen waard.


Belang van een juiste ondersteuning

 
 
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Met de cookies volgen wij jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website of op akkoord drukt gaan we ervan uit dat je dat goedvindt Akkoord Nee, liever niet
s