Slaaphoudingen

Hieronder vertellen wij je meer over verschillende slaaphoudingen. Sluit de omschrijving aan bij jouw slaaphouding?

Koninklijke houding

De koning of koningin is herkenbaar aan de volledig beheerste en ontspannen rug houding. Dit type is zelfverzekerd maar ook een tikje hautain. Je staat graag in het middelpunt van de belangstelling.

Flamingo

De flamingo slaapt met één been gestrekt en één been opgetrokken. De voet van je opgetrokken been ligt op of onder de kuit van je andere been. Je bent zelfbewust, maar passief. Je kropt de dingen die je dwarszitten op. Je bent ontspannen, vriendelijk, sociaal en enthousiast. Je hebt nogal wat last van buien. Soms kom je behoorlijk kattig uit de hoek komen.

Nonnenhouding

Je slaapt met je hoofd in je handpalmen en je elle bogen wijd (als de kap van een non). Dat betekent dat jij een echte denker bent. Je bent echter wel een levensgenieter met een zorgeloze wie doet me wat' houding. Dit type maakt van muggen geen olifant.

Aap

De aap slingert zich van droom naar droom en ligt altijd met de armen gestrekt om via een liaan uit nachtmerries te ontvluchten. Het typeert hij of zij die altijd op z'n qui vive is.

Foetale houding

Je slaapt met je benen keurig op elkaar (voet op voet, knie op knie). Dat betekent dat je behoefte hebt aan een hoge mate van symmetrie in je leven. Je zoekt de warmte onbewust in het vroegste stadium van een nog zorgeloos bestaan. Je probeert zo weinig mogelijk af te wijken van wat anderen van je verwachten en probeert problemen te voorkomen.

Molenwiek of Matrasdirect houding

De molenwiek ook wel Matrasdirect houding genoemd, nestelt zich vanzelf in deze meest aangename houding. Het typeert hij of zij die vaak het geluk aan zijn kant heeft.

Vlinder

Je houdt je handen als voelhoorns naast je hoofd en je benen als vleugels uitgestrekt. Je bent een zoeker. Je ontmoet graag mensen en houdt van nieuwe situaties, mogelijkheden en uitdagingen.