Geen giftige stoffen in Matrasdirect matrassen.

De Chemicaliëngroep BASF uit Ludwigshafen heeft in 2017 aan haar afnemers, waaronder schuim producerende bedrijven die leveren aan de matrassenindustrie, een alarmerend bericht gestuurd. Zij hadden een door haar geproduceerde giftige stof in matrassen vastgesteld. Dit zorgt voor veel onrust in de matrassenindustrie. Ook de Consumentenbond heeft bericht over deze stoffen in matrassen. Het gaat om schuimen met TDI zoals koudschuim matrassen uit Duitsland.

Matrasdirect betrekt van de getroffen fabrikanten enkel MDI schuimen. Er is door Matrasdirect geen TDI schuim verwerkt uit de zogenoemde vervuilde bedrijven. Dat Matrasdirect een van de weinige aanbieders is met gegarandeerd geen vervuilde schuimen, is niet zo vreemd. Dit is al jaren het onderwerp waar Matrasdirect zich sterk voor maakt en hiermee onderscheidend is. Doordat Matrasdirect een zelfstandig bedrijf is met eigen product controle, kan het deze zekerheid garanderen.

Toepassing van dichloorbenzeen

Een onrust incident met een te hoge waarde dichloorbenzeen in matrassen of daaraan verwante stoffen treedt in Nederland niet voor het eerst op. Enkele jaren terug zijn er namelijk 1.300, mogelijk vervuilde, matrassen geproduceerd in China.

Toen werd duidelijk dat inademing van dichloorbenzeen duizeligheid, zwakte en bloedarmoede kan veroorzaken. Op lange termijn kunnen lever- en bloedaandoeningen ontstaan. De stof is slecht voor de ademhaling en het zenuwstelsel. Bij een zeer hoge concentratie kan deze stof leukemie veroorzaken en het hart- en vaatstelsel aantasten. De ernstige aandoeningen en ziektes met de onlangs vervuilde Duitse koudschuim matrassen zijn ook volgens informatie van de consumentenbond nogal extreem.

Bronvermeldig hieronder. Meldingen uit het RD

"Gaat u rustig slapen, ook al zit er misschien een giftige stof in uw nieuwe matras."

Duits matrasschuim en giftige matrassen? Heb ik iets gemist?

Dat zou zomaar kunnen. De kwestie speelt vooral in Duitsland en Frankrijk en is door Nederlandse media amper opgepakt. Toch gaat het wel ergens over, al probeert BASF iedereen te doen geloven dat het wel meevalt.

Waar zijn de matrassen gebleven die mogelijk schadelijk zijn?

Dat is de grote vraag. Warenhuis Ikea doet op dit moment onderzoek of de gewraakte stof ook in zijn matrassen en andere producten zit. Over eventuele schade wilde een woordvoerster donderdag niets zeggen. "Wel dat we dit tot op de bodem zullen uitzoeken."
Bronvermelding : consumentenbond

Schadelijk

Dichloorbenzeen is een component van TDI, een belangrijk onderdeel van polyurethaanschuim, ook wel PU-schuim genoemd. In hoge concentraties is dichloorbenzeen schadelijk voor de huid, ogen en luchtwegen en veroorzaakt het ergere ziektes.

Het is te verwachten dat hier nog onderbouwde en objectieve informatie van de consumentenbond over komt.

Hoogwaardig alternatief bij Matrasdirect

Wil je geen matras schuimen op basis van deze TDI, kies dan de unieke pegasus® schuimen en de essenz® schuimen. Deze zijn op basis van MDI.

Met 100% zekerheid zijn ook gewone Matrasdirect koudschuimen vrij van gifstoffen. Op basis van toelaatbaarheid en verkrijgbaar. We blijven kritisch en zullen verder investeren in een hogere norm op dit gebied. Hoger dan slechts de wettelijk toegestane norm. Daar slapen wij zelf ook beter van!

Matrasdirect verklaard hierbij officieel met 100% zuivere garantie geen enkel koudschuim / comfortschuim uit deze periode te hebben verkocht of verwerkt.

Ga je voor puur natuur, kies dan bijvoorbeeld ons Biologisch matras met de meest exclusieve gecertificeerde biologische latex en heerlijk comfortabel biologisch katoen.