Latex matrassen

Check onze nieuwste Eco modellen!

Een latex of natuurrubber matras is een mooi natuur product). Latex is van nature veerkrachtig en biedt daardoor goede ondersteuning.
Enkele eigenschappen zijn: de grote veerkracht en rekbaarheid.

overgang zones

De natuurrubber matraskernen zijn vervaardigd uit het melksap van de rubberboom (Hevea-Brassiliensis). Het melksap wordt in mallen gegoten en verhit. Of via fotosynthese op volledig natuurlijke basis tot een eind product gemaakt. De veerkracht van onze natuurrubber is groter dan die van synthetisch producten en is ook zwaarder en ook de levensduur is langer. Een latex matras komt het best tot zijn recht op een lattenbodem of boxspring. Een matras dat lekker ligt kunt je beter niet gebruiken op een spiraal aangezien zo'n bodem de matrassen vernield. Het kan wel maar je doet 50% minder lang met je matras. Dit is onze pure ervaring en kennis van de markt. Alle latex matrassen en topdek matrassen van Matrasdirect.nl hebben het predicaat zeer goed tot uitmuntend.

overgang zones

Natuurlatex matrassen en Latex topdek (opleg) matrassen

Latex is een natuurproduct dat wordt afgetapt van de rubberboom. Bij veel berdrijven wordt chemicaliën gebruikt, om rotting tegen te gaan wordt bij een groot deel van de bedrijven, deze latex vloeistof met ammoniak vermengd. Natuurlijk rubber moet flink verhit worden en met o.a. zwavel (vulkanisatie) vermengd om tot het welbekende latex te komen. Bij de matrassen uit het Matrasdirect assortiment gebeurt dit alles 100% natuurvriendelijk. Matrasdirect.nl is een voorloper in biologische matrassen en het constant zoeken naar de meest lichaamsvriendelijke materialen.

overgang zones

Wervelkolom + drukverlaging van echte natuurrubber matrassen

Overdag zorgen de rug- en buikspieren voor de juiste uitlijning van de wervelkolom. Als men slaapt moet het lichaam zich herstellen: tussenwervelschijven moeten zich opladen en voedingsstoffen moeten door het lichaam vervoerd worden. Dat kan met goede latex matrassen, want het lichaam komt hier pas aan toe als de wervelkolom juist wordt uitgelijnd en de druk op het lichaam zo laag mogelijk is. Hierdoor kunnen de spieren zich namelijk ontspannen en kan de bloedvoorziening goed verlopen. De twee belangrijkste voorwaarden om hieraan te voldoen is te werken met veel materiaal (hoog soortelijk gewicht) in de voor u juiste hardheid. Daarnaast zorgt een hoger natuurlijk latexaandeel voor een nauwkeurigere ondersteuning. Naast bovenstaande punten is een zone indeling een belangrijk hulpmiddel om de wervelkolom juist uit te lijnen. Door onze mal bij de plantage aan te passen kan een zone indeling worden gecreëerd. Een zone indeling kan helpen de wervelkolom juist uit te lijnen, door middel van een speciale schouder- en bekkenzone steun.

overgang zones

Biologische matrassen

Matrasdirect.nl heeft de policy te kiezen voor alleen latex matrassen met natuurlijke materialen gemaakt volgens de strengste normen. Onze biologische natuurrubber matrassen zijn het neusje van de zalm op matassen gebied deze matrassen worden op de plantage zelf geproduceerd omdat we zonder ammoniak willen werken. Om latex matrassen te maken moet het sap dat wordt opgevangen van de rubberboom een tijdje langer vloeibaar blijven. Bij eventuele opslag of transport. Daartoe wordt er ammoniak toegevoegd. Dit willen we niet! Dus om de latex zo puur mogelijk te houden, laten we de matraskernen die we maken direct verwerken na de oogst bij de plantage. Daardoor blijft ook de kwaliteit van de latex hoger. De latex wordt gemengd met lucht en een minimum – niet meer dan 2% – aan zogeheten vulkaniserende stoffen. Deze toegevoegde stof is niet toxisch. Het vloeibare mengsel, dat eruitziet als een soort slagroom, wordt gedurende circa anderhalf uur dankzij een nieuwe fotosynthese techniek als het ware verhit in speciale vormen, die duizenden pinnen bevatten. Het matras krijgt daardoor evenveel gaatjes, zodat hij zeer goed ademt. Na het verhitten is de matraskern bijna klaar. Hij wordt met puur schoon oppervlakte water gespoeld om de hulpstoffen te verwijderen. Na het spoelen resteert een supercomfortabele, puur natuurlijke matraskern van 100% pure natuurlatex. Op dat moment is het matras van nature zelf beschermend tegen schimmels en bacteriën. Een 100% biologisch matras wordt geleverd met 100% gecertificeerde biologische katoenen bekleding stof. Hoewel we de matrassen in Nederland maken. Kunnen wij echte natuurlijke en rommelvrije latex matrasmateriaal niet in de Benelux kopen. Vraag daarom altijd bij 100% natuurlatex waar wordt deze gemaakt. Want latex plantages vind je niet in Europa laat staan in Nederland. Dus ontkom je er niet aan dat er veelal chemicaliën worden gebruikt, om rotting tegen te gaan wordt bij een groot deel van de bedrijven, deze latex vloeistof met ammoniak vermengd. En in geval van natuurlijk rubber moet er flink verhit of bevroren worden en met o.a. zwavel (vulkanisatie) vermengd om tot het deze zogeheten natuur latex te komen. Biologische Natuurrubber van Matasdirect.nl komt uit Azië en Zuid-Amerika. Buiten dat het echt natuurlijk is ligt het ook gewoon veel beter dan elke andere soort latex.

overgang zones