Hoe belangrijk is een schone slaapkamer?

Een schone slaapkamer zonder al te veel stof oogt aantrekkelijker en is bovendien ook vele malen beter voor je gezondheid! Mijten houden van stof, een vuil bed is dan ook een paradijs voor deze minuscule kruipertjes. Het is belangrijk om je bed met regelmaat te verschonen, zeker wanneer je ook nog eens gevoelig bent voor allergieën.

Verplaats je kledingkast

Niet alleen je bed, maar ook je kledingkast heeft zo nu en dan een goede schoonmaakbeurt nodig. Wanneer je de ruimte hebt is het aan te bevelen om je kledingkast naar een andere kamer te verplaatsen. Je slaapt immers het beste in een zuivere, schone slaapkamer.

Haal ook zeker twee keer per jaar de hele kast leeg en zuig deze goed uit. Neem de kast ook af met een vochtig doekje met allesreiniger.

Huisstofmijten

Mijten leven van stof, huidschilfertjes, sporen van schimmels, stuifmeelkorrels en plantenvezels. Als de ruimte, naast de aanwezigheid van hun favoriete voedsel, ook nog eens warm en vochtig is, kunnen de huisstofmijten zich geen betere woonplaats wensen. Plekken waar ze zich het liefste nestelen zijn vloerbedekking, gordijnen, beddengoed en knuffels. Eén op de tien mensen is allergisch voor huisstofmijt. Zo’n allergie kun je op elk moment in je leven ontwikkelen. Dus heb je er nu geen last van, betekent dit niet dat je dit nooit zult krijgen. Het is belangrijk dat je je slaapkamer en de rest van het huis, zo stofvrij mogelijk probeert te houden. Matrasdirect heeft, om dat te kunnen doen, een groot aanbod in anti allergische producten.

Hoe houd ik mijn bed schoon?

Bedek je matras met een premium kwaliteit molton, deze molton neemt veel lichaamsvocht op en voorkomt dat deze vocht je matras bereikt. Was de molton maandelijks, of 2 maandelijks op minimaal 60 graden Celsius. Zorg er altijd voor dat je 3 molton hoeslakens in huis hebt. 1 voor op het bed, 1 voor in de kast en 1 op reserve.

Verschoon minstents eens in de 2 weken het beddengoed en was ook dit op minimaal 60 graden Celsius. Matrasdirect verzekert je naast een betere hygiëne, ook van een langere levensduur van je slaapsysteem.

Beddengoed laten luchten

Het is belangrijk om het beddengoed, wanneer je ontwaakt en het bed verlaat, open te laten liggen. Dit staat misschien wat rommelig, maar is vele malen gezonder dan het direct opmaken van het bed. Je kunt het raam ook nog een stukje verder open zetten. Huisstofmijten houden niet van kou en zullen zich, wanneer je dit doet, minder snel vermenigvuldigen.

Ventileren en schoonmaken

Hang bij droog weer eens per maand je dekbed + dekbedovertrek en hoofdkussen buiten. Zo kunnen ze goed luchten en verliezen ze achterblijvend, onnodig stof. Houd ook de ombouw van het bed regelmatig schoon. Gladde materialen kunnen met een vochtige doek en allesreiniger worden schoongemaakt. Ombouwen van textiel kunnen met de stofzuiger worden schoongehouden.

Vloer schoonmaken

Tapijt moet zeker wekelijks gestofzuigd worden, maar ook voor een gladde vloer is dit aan te raden. Een gladde vloer kun je bovendien na het zuigen nog vochtig schoonmaken. Maak ook af en toe de plinten goed schoon.

Matrasdirect wenst je een hele goede nachtrust toe!