MD Visie wetenschappelijk onderbouwd

Matrasdirect.nl is Nederlands oudste online slaapspecialist. Naast een enorme bron van ervaring in de praktijk, houden we ons bezig met alle ontwikkelingen op het gebied van slapen en slaapproblemen. Wij ontwikkelen en testen in eigen huis en zoeken naar mogelijkheden steeds meer matrassen te maken die breed inzetbaar zijn. Dit doen we op basis van opgedane kennis maar ook vanuit wetenschappelijk onderzoek.

Regelmatig een nieuw matras is zeker geen overbodige luxe

Wetenschappelijk onderzoek toont positief effect aan van nieuw slaapsysteem (matras, bodem, topper en hoofdkussen) op lage rugklachten en schouderpijn.

Dit wetenschappelijk matras onderzoek is uitgevoerd door Oklahoma State University in Amerika. Het is wetenschappelijk bewezen dat iemands lage rugpijn, schouderpijn en stijfheid verdwijnen door een nieuw matras dat een betere ondersteuning geeft.

De wetenschappers onderzochten gedurende een periode diverse proefpersonen. Alle proefpersonen waren doorverwezen naar chiropractors en hadden minstens drie maanden last van lage rugpijn, schouderpijn en/of stijfheid in de rug. Men had deze klachten tijdens de slaap, gedurende de dag of specifiek bij het ontwaken.

Conclusie van het onderzoek. Matrasdirect® voor een snelle oplossing

Een nieuw, goed ondersteunend matras kan klachten als lichamelijk ongemak en een slecht slapen aanzienlijk laten afnemen. Geconcludeerd wordt dat een matras de oorzaak kan zijn van een oncomfortabele of slechte nachtrust. Het is inderdaad mogelijk om pijn en ongemak te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren door het vervangen van een matras, passend bij de persoon in kwestie.

Bronnen

Publicaties