Belang van een juiste ondersteuning

Je wervelkolom is het belangrijkste onderdeel van je houding, samen met de daaromheen liggende spieren en gewrichten. Deze 3 houden je rechtop. Je hebt ruim 33 wervels en 2 tussenwervelschijven. Dit geeft je wervelkolom de noodzakelijke steun. Daarnaast draagt ze ook het hoofd en de romp.

Druk op je rug

Er wordt overdag dus flink wat druk uitgeoefend op je rug. Dit leidt ertoe dat je rug continu onder spanning staat. Dit is extra belastend voor de spieren en bloedvaten, ook in je benen. Daarnaast functioneert je ruggengraat als een delicate schokdemper. Wanneer je stapt of tilt vangen de tussenwervelschijven de druk- en trekkrachten op.

Ontspanning is zeer belangrijk voor je rug

Deze dagelijkse belasting vraagt heel wat van je rug. Daarom is het van groot belang dat je lichaam zich ’s nachts, wanneer je slaapt, kan herstellen zodat je er de volgende dag weer energiek en pijnloos tegenaan kunt. Het juiste matras draagt hier een grote steen aan bij.

Natuurlijke lighouding

Uit medisch wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je lichaam onbelemmerd kan rusten bij het liggen zijn/haar natuurlijke vorm. Door het toepassen van een matras welke perfect aansluit op jouw slaapgedrag weet je zeker dat jij goed uitgerust wakker wordt!

De gevolgen van niet goed uitgerust zijn

Wanneer je lichaam geen natuurlijke ligging kent, dan ondervindt je lichaam druk. Deze druk treed vooral op bij de schouders en het bekken. Druk zorgt voor wekprikkels, waardoor je onrustig en minder diep slaapt. Bij het ontwaken merk je dat je spieren en gewrichten zijn verkrampt. Door de druk en het minder diepe slapen voel je je overdag ook psychisch niet optimaal.

Goede nachtrust

Een goede ondersteuning door het juiste slaapmiddel, zal er voor zorgen dat de vorm van je lichaam gerespecteerd wordt. Op deze manier kun je onbelemmerd rusten en voel je je overdag energiek en fit. De wervelkolom komt in de juiste positie te liggen (recht in zijligging, de natuurlijke S-vorm in rugligging). De tussenwervelschijven recupereren van de ondergane druk. Ze nemen het vocht, dat ze overdag door samendruk verloren, terug op. Niet alleen je wervelkolom herstelt zich, ook de spiertjes in de bloedvaten van je benen ontspannen zich en zorgen voor een optimale bloeddoorstroming.

Matrasdirect kan jou aan een goede nachtrust helpen

Matrasdirect weet als Nederlands nr.1 slaapspecialist met vele jaren ervaring dat een gezonde en verkwikkende nachtrust de basisvoorwaarde is, voor je fysiek en mentaal uithoudingsvermogen. De slaapspecialist in de Matrasdirect winkels kunnen je hiervoor een op maat gesneden slaapsysteem adviseren.

Belang van een juiste ondersteuning