7 Tips voor verstelbare boxsprings

1. Wees goed voor je hart en lichaam

Wanneer je een verstelbare boxspring hebt, zet dan je beenverstelling standaard één tot twee centimeter omhoog. Dit zorgt ervoor dat je bloed eenvoudiger richting het hart blijft stromen. Het zorgt ervoor dat je hart minder snel hoeft te werken en je een meer uitgerust gevoel hebt wanneer je wakker wordt. Ook voorkomt het oedeem in je voeten en kan het je (wanneer je dit doet) snurken verminderen!

2. Gebruik de juiste verstelling

Wanneer je gebruikt maakt van een rug verstelling, stel dan ook je beenverstelling in. Dit is bevorderlijk voor de ontspanning van je spieren. Heerlijk bij het televisie kijken, het gebruiken van een telefoon, tablet of laptop en het lezen van een boek.

3. Maak het bed opmaken en schoonmaken makkelijker

De lichaamshouding bij het opmaken van het bed kan belastend zijn voor je rug. Wanneer je je verstelbare boxspring volledig omhoog zet, kun je het bed opmaken met een bijna rechte rug! Als je de hoeslakens er omheen hebt gedaan kun je de bedbodems laten zakken. De hoeslakens trekken zich nu vanzelf strak om het matras! Door tevens het hoofd- en voeteinde omhoog te zetten, kun je ook makkelijk onder het bed komen om schoon te maken.

4. Verleng de levensduur van de (top)matrassen

Bed textiel van hoogwaardige kwaliteit zorgt ervoor dat je matras langer meegaat. Een premium molton stretchhoes vangt bijvoorbeeld al een groot gedeelte van het transpiratievocht op, wat dus niet in je matras belandt.

5. Houd rekening met je lichaamslengte

In liggende houding is je lichaam langer dan wanneer je rechtop staat. Hierdoor geldt dat je bed 20 cm langer dient te zijn dan je eigen lichaamslengte.

6. Maak in- en uitstappen makkelijker

Het is belangrijk om te zorgen voor de juiste bed hoogte. Wanneer je over het algemeen ongemak ondervindt bij het in- en uitstappen is het aan te raden om een boxspring op comforthoogte aan te schaffen, zonder harde randen, zodat je comfortabel en eenvoudig uit bed kunt stappen.

7. Beide op een andere hoogte liggen?

Wanneer jij en je partner andere voorkeuren hebben wat de hoogte betreft, is het aan te raden om voor een splitbare matras topper te kiezen. Zo kunnen jullie de hoogte van het hoofdeinde naar eigen voorkeur instellen.

Bekijk hier het assortiment elektrisch verstelbare boxsprings van Matrasdirect.