Pocketvering matras

Pocketvering matrassen of pocketmatrassen zijn matrassen die heel goed passen bij vele soorten bedbodems.

Overgang zones

Een pocket matras heeft een overgang in de comfort zones. Dit betekent dat van de ene op de andere de volgende zone begint. Daar waar het lichaam zwaarder is het draad van de veer dikker. Matrasdirect maakt alleen gebruik van het aller beste staal bestand tegen elke tegendruk en worden door de producent met 25 jaar garantie tegen veerbreuk aangeboden.

overgang zones

Het grote voordeel van het princess pocketmatras is de ventilatie. Dit is namelijk echt perfect in bijna alle pocketmatrassen. Omdat een pocketmatras veel open ruimtes rondom de pockets heeft, kan warme lucht en vocht gemakkelijk door het matras heen verdwijnen.

Pocketmatrassen worden graag gekocht

Pocketmatrassen worden door de beddenbranche al vele jaren graag verkocht. De kwaliteit is over het algemeen goed en er is een duidelijk verhaal over te vertellen. En het matras heeft zich goed bewezen. Zoveel veren per vierkante meter, tonvormige veren, gehard stalen veren, afdeklagen zoals wol, zijde, paardenhaar enz. zeggen niet alles over het persoonlijke ligcomfort. Maar bepalen voor een groot deel de kostprijs.

Een pocket matras biedt veel voordelen maar heeft dus ook een aantal nadelen die in bedden zaken eigenlijk zelden besproken worden. Al jaren is het pocketmatras (binnen Nederland) het meest populair. Dit komt mede doordat de matras fabrieken in Nederland deze matrassen goed kunnen produceren. En de kwaliteit van de in Nederland geproduceerde matrassen erg goed is.

Hoe zit een pocketmatras in elkaar?

Een pocketvering matras is een matras gevuld met stalenveertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes (pockets). De zakjes zijn gemaakt van een synthetisch non-woven materiaal en de stalen veren van staaldraad. Het zakje om de veer zorgt ervoor dat ieder veertje zich, onafhankelijk kan aanpassen aan de druk die er op wordt uitgeoefend en dat de veren niet in elkaar verstrikt raken. Om het hele ‘pakket’ met pockets wordt een schuimrubber omlijsting (rand) aangebracht om de pockets bij elkaar te houden.

hoe zit een pocketmatras in elkaar?

Zones in een Princess pocketvering matras

Een dikke draad (meer materiaal) heeft meer weerstand en is dus steviger dan een dunnere draad. Op deze manier worden de verschillende ‘zones’ van een pocketvering matras gemaakt. De zachtere zones zitten op schouder- en heuphoogte zodat de matras daar verder in kan veren bij hetzelfde gewicht. Op deze manier wordt het mogelijk de wervelkolom recht te houden bij het slapen op de zij.

zones in een princess pocketvering matras

Afdeklagen op een Princess pocketvering matrassen

Boven op de pockets komen altijd een of meerdere afdeklagen. Deze afdeklagen absorberen lichaamsvocht, bieden comfort en zorgen ook voor gewichtsverdeling. Het Princess matras is afgedekt met veerkrachtig comfort schuim.

Bedbodems voor een pocketvering matras

Een pocketvering matras komt het best tot zijn recht op een boxspring bedbodem en lattenbodems met minimaal 28 latten, maar kan ook op een spiraal bedbodem gebruikt worden al is dit niet aan te raden. In de meeste gevallen is een lattenbodem een minder geschikte bodem voor een standaard pocket matras. Dit komt omdat daar waar geen lat zit, de veer in het matras (pocketveer) geen tegendruk krijgt. Echter bij de Princess pocket is dit geen enkel probleem. Een boxspring bedbodems is aan de bovenzijde ook gestoffeerd en biedt een egale tegendruk tegen de onderzijde van het matras waardoor alle veren tegendruk krijgen. Meer informatie over: boxspring

Pocketvering matrassen voor heel veel mensen zeer geschikt

Princess Pocketvering matrassen zijn veerkrachtige stevige matrassen. Princess Pocketmatrassen zijn ook zeer geschikt voor stevig gebouwde mensen en mensen die sneller warm hebben of transpireren. Pocketvering matrassen geven een goede ondersteuning bij heup/bekken. Mensen die last hebben van zachtere matrassen hebben veel baad bij een pocket matras.

Mensen die een echt zachte matrassen zoeken, hebben meer baat bij de matrasdirect traagschuim matrassen

Levensduur van een Princess pocketvering matras

De levensduur van de Princess pocketmatras is ca. 7 tot 15 jaar, afhankelijk van de gebruiker en de omstandigheden.