Biologisch slapen bij Matrasdirect

Check onze nieuwste Eco modellen!

Matrasdirect is al 25 jaar online voorloper in 100% biologisch slapen

Doordat wij ons online al sinds 2007 bezig houden met de zoektocht naar de meest verantwoorde biologische producten, kwamen we erachter dat dit geheel zelf opgezet en ontwikkeld diende te worden. Er was en is nog steeds een zeer gering aanbod in kwalitatieve biologische matrassen en bed textiel buiten het assortiment van Matrasdirect. Zo’n 90% van het aanbod buiten Matrasdirect om is alles behalve biologisch. Door slimme marketing trucs en aantrekkelijke sfeerfoto’s doen deze bedrijven hun producten wel overkomen als biologisch verantwoord. Doordat deze misleidende marketing de nodige kosten met zich meebrengt zijn de betreffende producten vaak erg duur.

Steeds meer nep biologische slaapproducten op de markt

Online wordt het aanbod van zogenaamde biologische slaapproducten steeds groter. De bedrijven die deze producten aanbieden hebben in de meeste gevallen weinig kennis van de herkomst en certificeringseisen van deze producten. Bij Matrasdirect kennen we onze producten door en door. We kennen het land van herkomst, de verbouwers en we maken het zelf. Een 100% Nederlands bedrijf met liefde en aandacht voor het vak.

Voordelig aanbod door korte lijnen tussen land van herkomst en onze fabriek

Onze producten zijn van topkwaliteit en worden direct van de verbouwer overgebracht naar onze eigen fabriek. Zo houden we de lijntjes zeer kort en leveren we jouw Eco product zonder de tussenkomst van commerciële, door marketing opgehemelde webshops. Hiermee kun jij als klant al snel tot 50% besparen op je aankoop. Ook koop je jouw product bij de specialist die zelf zeggenschap heeft over de gebruikte materialen en de herkomst hiervan. Daarnaast steun je met jouw aankoop de Nederlandse ambachtelijke industrie.

Het wereldwijde netwerk van Matrasdirect

Door onze langste ervaring en wereldwijd netwerk kunnen wij de betere kwaliteiten inkopen, en de huidige verkoopprijzen halveren t.o.v. overige natuurlijke bedden aanbieders die in heel veel gevallen niet kunnen claimen dat de toegepaste natuurlatex ook echt biologisch is.

Het nieuwe biologische voordelige slapen

Bij Matrasdirect hebben we het biologische slapen een geheel nieuwe betekenis kunnen geven door het mooiste uit de natuur te halen. Het ligt lekker, is gezond en is door ons al specialisten zo gemaakt dat er voor iedereen een geschikt matras beschikbaar is. Waar ons doel jaren terug draaide om een biologisch matras beter te maken dan een “normaal” matras gaan wij met plezier door met het ontwikkelen van biologische producten met een zeer aantrekkelijk prijskaartje!

Voordelig geprijsd

Ja, ook 100% biologisch slapen is voordelig bij Matrasdirect. Wij bieden Eco matrassen en topdekmatrassen aan voor een eerlijke, scherpe prijs.

Keurmerken en certificering

Alle biologische matrassen, topdekmatrassen en ander bed textiel zijn bij Matrasdirect voorzien van de nodige certificeringen en keurmerken. Zo kun je er bij ons altijd van op aan dat Eco/bio ook echt Eco/bio is! Hieronder zie je de keurmerken en certificeringen waar onze biologische producten van zijn voorzien.


Global Organic Textile Standard

Global Organic Textile Standard

Ons meest gebruikte keurmerk is wereldwijd het toonaangevende keurmerk voor biologische textielproducten, zoals katoen en wol. GOTS (Global Organic Textile Standard) stelt strenge eisen aan de milieuaspecten van het gehele productieproces: van verwerking, productie, tot de verpakking, etikettering, handel en distributie van het textiel. Jaarlijks worden controles gedaan op milieu, dierenwelzijn en de sociale omstandigheden van de mensen die de producten maken.


Global Organic Textile Standard

Global Organic Latex Standard

Control Union Certifications heeft een voortrekkersrol gespeeld om te komen tot de eerste wereldwijde norm voor biologische latex: de Global Organic Latex Standard GOLS stelt voorwaarden aan latexmatrassen en toppers welke zijn vervaardigd uit biologische grondstoffen en aan materialen van niet-biologische oorsprong.

De norm legt criteria vast voor natuurrubber van gecertificeerde biologische plantages (USDA NOP of EU). Een GOLS-matras certificering is een matras met meer dan 95% gecertificeerde biologische grondstoffen. Al is de norm voor ons standaard 100%.

Bij Matrasdirect gaan we voor een duidelijk traject en duidelijke procedures van veld of boer, tot aan de verwerkende partners van onze producten met biologisch rubber. De rubberboeren en loonwerkers die onze biologische producten aanleveren hebben dus ook te maken met de GOLS keuring en moeten zich houden aan bepaalde verplichte maatschappelijke en ecologische voorwaarden. Mede hierdoor komt onze verantwoordelijkheid voor maatschappelijke en ecologische problematiek tot uiting.


World Fair Trade Organization

World Fair Trade Organization

Sommige producten van Matrasdirect beschikken over dit label. De standaarden zijn gebaseerd op het creëren van kansen voor economisch zwakke producenten. Daartoe wordt er gezorgd voor transparantie in de productieketen. Net als bij het Nederlandse Max Havelaar Label, wordt er gewerkt met eerlijke handelsprincipes die leiden tot eerlijke betaling en behandeling van boeren, spinners en wevers. Het is een naar onze mening te veel toegepast label en houden ons liever vast aan de duidelijke en strengere richtlijnen die bijvoorbeeld de Global Organic Latex Standard voorschrijft.


RainforestAlliance

Rainforest Alliance

Dit keurmerk staat voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Rainforest Alliance stamt uit de VS en is opgezet om ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk van zijn te beschermen. De kern is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders. Rainforest Alliance komt op voor arbeiders en gebieden waar bananen, tropische vruchten, chocolade, koffie, thee en rubber worden verbouwd.


FSC

FSC

De Forest Stewardship Council is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij het bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties.


OEKO-TEX

OEKO-TEX

Dit is een test- en certificeringssysteem voor textiel, dat is opgericht in 1992. De onafhankelijke standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in textielproducten en kijkt naar de gezondheid van gebruikers en makers. Het doel is: consumenten zekerheid geven over de afwezigheid van schadelijke stoffen in kleding en andere producten. Het label zegt: Confidence in Textiles. Alle producten met het label zijn getest op schadelijke stoffen en blijven onder strenge minimumwaarden. Al met al gaat het er bij Oeko-tex om dat kleding zo min mogelijk schade oplevert: zowel aan de mensen als aan het milieu. Matrasdirect past dit toe op alle producten.


Woolmark

Woolmark

Ons wol keurmerk voor bed textiel zoals dekbedden en onderdekens van zuivere scheerwol. Het keurmerk wordt wereldwijd gebruikt als waarborg voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Er wordt mee aangegeven dat het product voldoet aan de kwaliteitsnormen van het IWS International Wool Secretariat. Hierbij wordt gelet op kenmerken zoals stapel, golving, zachtheid, kwaliteit, duurzaamheid en behoud van het uiterlijk. Er worden regelmatig controles uitgeoefend op de normen.

Natuurrubber matrassen

Bij Matrasdirect zijn de natuurrubber matrassen gemaakt op basis van puur biologisch natuurlatex en biologisch katoen. Bij voorkeur zou iedereen kiezen voor een biologisch product, maar dat de aanschafprijs en/of kennis met betrekking tot het ligcomfort deze keuze doet veranderen, begrijpen wij bij Matrasdirect erg goed.