Hoe Matrasdirect.nl zijn schuimen test.

Als oudste online specialist, zijn wij ons ook als eerste bedrijf in de Benelux gaan toeleggen om gecertificeerde gifvrije matrassen en Biologische varianten op de markt te brengen. En deze voortrekkersrol willen wij graag behouden.

De toegepaste schuimen bij Matrasdirect.nl kregen een vrijwillig test-, analyse- en certificatieprogramma voor de milieu-, gezondheids- en veiligheidseigenschappen van polyurethaanschuim dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen topdekmatrassen. De verschillende certificaten identificeren stoffen die niet mogen worden gebruikt bij de productie van polyurethaanschuimen en legt strenge bovengrenzen op voor bepaalde componenten.

Hoe en waarom?

De toepassing voor Matrasdirect.nl is een extra controle tool, inzake de duidelijke criteria voor de toeleveranciers zoals onze schuimbedrijven zich moeten houden aan specifieke beperkingen voor stoffen in schuim die mogelijk een gezondheids- of milieurisico inhouden. Deze schuimen worden elk jaar getest door onafhankelijke laboratoria om ervoor te zorgen dat zij blijven voldoen aan de strenge specificaties.

Vergelijkbare labels van Matrasdirect®

Matrasdirect.nl maakt gebruik van verscheidene certificaat labels die alle componenten bestrijken waaruit producten uit vervaardigd zijn ook bedtextiel enz. De programma's met vergelijkbare kwaliteitsvereisten voor polyurethaanschuim zijn onder meer ons toegepaste veelal Oeko Tex 100 label maar ook Ecolabel van de EU.

Hoe Matrasdirect.nl zijn schuimen test.