Topdekmatrassen

MATRAS TOPPER - OPLEGMATRAS - TOPDEKMATRAS

Een matrastopper, ook wel oplegmatras, topdekmatras of topper genoemd, is een (dunner) matras wat u op een bestaand matras legt. Er zijn diverse redenen om een matrastopper aan te schaffen, meestal doen mensen dat omdat het wat comfort verhogend werkt. En omdat het de naad tussen 2 matrassen laat verdwijnen. Matras Direct is een begrip als het gaat om toppers. Waar veelal in het begin van onze Nederlandse topdek introductie vooral caravan bezitters interesse hadden i.v.m. het handig meenemen en toepassen. Matrasdirect.nl is blijven door ontwikkelen. Nergens is de kwaliteit prijsverhouding op het gebied van topdek matrassen beter. Op Matrasdirect.nl vind je een selectie van het meest verkochte voor de beste prijs. In de stores vind je werelds meest luxe uitvoeringen van paardenhaar en essenz en alles wat er maar bestaat, en kun je alles op maat laten maken zoals jij dat wil.

De bekende redenen om een matrastopper aan te schaffen.

Het opwaarderen van je huidige matras

Als uw huidige matras minder steun biedt of een lichte vorm van kuilvorming krijgt, kan een topper geen uitkomst bieden. Zorg altijd voor een goed matras. Anders vererger je de problemen. Vooral oude matrassen hebben de neiging vorm te verliezen doordat de toplagen plat gedrukt worden. Een topper verbetert de ondersteuning van het matras wanneer de matras niet is doorgezakt. Bij een goed tot redelijk matras zal je meer comfort en minder drukpunten ervaren. Het grote deel van de matrastopper kopers meldt ons dat hun topper hen meer comfort en een betere slaap bieden. In die zin is een matrastopper een slimme investering in plaats van direct een van onze nieuwe matrassen te kiezen.

 1. Wijzig de stevigheid van je matras

  Toppers zijn niet alleen voor boxspring bedden. Als je nieuwe matras toch niet helemaal past bij je persoonlijke voorkeur qua stevigheid (toch een beetje te hard matras gekocht), dan kan een lekkere topper uitkomst bieden die het matras wat zachter kan maken.

 2.  

 3. Verbetering gewichtsverdeling en ondersteuning

  Sommige toppers, namelijk die van essenz en van goede latex , kunnen niet alleen het comfort van een matras verbeteren, maar ook zorgen voor meer ondersteuning of een betere gewichtsverdeling (drukverdeling) en daardoor helpen ze pijn in de rug te verminderen.

 4. overgang zones

 5. Maakt van één geheel matras toch 2 verschillende hardheden

  Als twee mensen met een verschillend gewicht of voorkeur voor hardheid toch één geheel matras willen hebben dan kunnen 2 verschillende toppers uitkomst bieden. Je kunt dan de hardheid individueel bepalen door matrastoppers in 2 verschillende kwaliteiten te nemen. Zoals de Suberbe MD Sens en de Suberbe HR schuim in 1 bed.

 6.  

 7. Hygiëne

  Een matrastopper houdt het onderliggende matras schoner.

 8. Overzicht van de toppers

  Een matrastopper houdt het onderliggende matras schoner. Meestal is de tijk van de topper afritsbaar waardoor u deze gemakkelijk regelmatig kunt reinigen. De tijk van het matras is veel lastiger te wassen omdat deze groter is en minder gemakkelijk om de matras kern heen gedaan kan worden. Kortom je verlengd de levensduur van je matras x2.

  Koudschuim oplegmatrassen

  HR/KOUDSCHUIM oplegmatrassen blijven vrij koel in de zomer, ventileren goed en bieden extra ondersteuning. Ze gaat over het algemeen lang mee.

  Traagschuim oplegmatrassen

  TRAAGSCHUIM toppers bieden lekker comfort en de aansluiting aan de contouren van het lichaam zijn naadloos. Het is iets warmer dan latex en koudschuim.

  Latex oplegmatrassen

  LATEX toppers geven een goede zachte ondersteuning en redelijk goede ventilatie.

  Wollen matrastoppers / onderdekens

  Wollen onderdekens houden je vrij koel in de zomer en lekker warm in de winter. Natuurlijk product. Over het algemeen duurzaam en gaan lang mee. De moderne natuurlijke opvolger van de elektrische deken.

  Welke topdek ? Welke matras ?

  Met de aanvulling op je bedsysteem  voeg je dus een extra comfort laag toe aan je matras. Een matrastopper hebben we in alle soorten en maten. Ook voor de caravan of boot , zelfs een antiek bed is geen probleem. We maken alles speciaal op maat exact zoals jij het wil. Om je wat inzicht te geven hoe het echt werkt met toppers, hebben wij met wellicht de langste ervaring en we hebben daarom alle waarheden op een rij gezet met de meest relevante eerlijke informatie.

  Een basis matras is doorgaans samengesteld uit een polyether schuim, een koudschuim, een traagschuim of een latex kern voorzien van een elastische hoes of damast. Met of zonder veren in de kern. De dikte van onze matrastoppers kunnen sterk variëren van 3 centimeter tot zelfs wel 16 centimeter. Als matrasdirect.nl hebben wij de wellicht langste ervaring met topdekmatrassen we zijn echt gespecialiseerd. En weten wij 1 ding zeker, als je matras af is bestel dan geen topper om het probleem op te lossen maar bestel eerst een nieuw matras. Over de prijs hoef je bij MD niet wakker te liggen. Alle toppers zijn geschikt voor alle matrassen. Als het matras maar goed tot redelijk goed veerkrachtig is. Het gaat altijd om je eigen persoonlijke voorkeur.

  overgang zones

  Onderhoud matrastopper

  Het onderhoud van een je topdek matras beperkt zich door het eens te draaien en te keren. Daarnaast kun je, wanneer nodig, de hoes reinigen als deze afritsbaar is.

  Ook een goed geventileerde slaapkamer zorgt voor een langere levensduur vaneen matrastopper. Zet daarom met enige regelmaat een slaapkamerraam en -deur open voor een goede ventilatie. Omdat vrijwel iedereen 's nachts transpireert gaat dit vocht in de matrastopper en het dekbed zitten. Leg daarom het dekbed na het slapen opgevouwen aan het voeteneind. Hierdoor kan het vocht zich uit de matrastopper trekken. Alle onderhoudstips op een rij:

  • Zorg voor een goed geventileerde slaapkamer
  • Keer en draai de matrastopper met enige regelmaat om
  • Koop om de 3 tot 5 jaar een nieuwe topper.
  • Vouw na het slapen het dekbed op en leg deze aan het voeteneind.