Waarom een Boxspring

Letterlijk vertaald vanuit het Engels betekent boxspring: een doos met veren. De boxspring wint steeds meer aan populariteit. Hij geeft beduidend betere ondersteuning dan traditionele lattenbodems en spiralen. Er bestaan meerdere soorten boxspring bedden die onderling in opbouw verschillen. Ook zijn er tegenwoordig zelfs ’nep’ boxspring bedden op de markt. Dit zijn dan vaak gestoffeerde lattenbodems, gestoffeerde aluminium frames of gestoffeerde houten frames. Ze zien er uit als een boxspring, maar zijn niet vergelijkbaar qua lig comfort, levensduur, conformiteit en kwaliteit. Ondanks dat het niet om een echte boxspring gaat wordt de naam “Box” hier aan toegekend. En soms zelf het woord boxspring.

Waarom een boxspring

Wat is een boxspring?

Eigenlijk is de juiste benaming voor een boxspring: een boxspring- combinatie. De term ’boxspring’ verwijst in feite alleen naar de bedbodem. Een boxspring- combinatie bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Een boxspring- onderstel op pootjes
 • Een matras
 • Eventueel een topmatras

Het onderstel, de boxspring dus, bestaat uit een beklede bak van hout of metaal. Hierin is een metalen frame met poten en bonell of pocket veren ondergebracht. Op de boxspring komt een matras en eventueel een topmatras. U kunt de boxspring- combinatie uitbreiden met een hoofd- en/of voetbord.

Waarom een boxspring?

Er is niet één duidelijke, allesomvattende verklaring te geven voor het succes van de boxspring. Er zijn talloze redenen die een boxspring tot het perfecte bedsysteem maken:

 • Het massieve uiterlijk van een boxspring is een aantrekkelijk meubelstuk in vrijwel elke slaapkamer
 • De combinatie van een matras met binnenvering op een verende bodem ligt enorm comfortabel
 • Veel mensen vinden het prettig vinden dat een boxspring wat hoger ligt dan een matras op een andersoortige bedbodem
 • Boxspring bedden worden vaak in hotels gebruikt. Daardoor wordt een boxspring vaak geassocieerd met het prettige gevoel van vakantie en ontspanning. Hoewel de betere boxspring bedden zoals deze bij Matras Direct worden aangeboden, enkel bij de betere hotels staan. Een hoogwaardig boxspring bed bij een 4 sterren hotel en minder is nog steeds een zeldzaamheid. Bij de 5 sterren hotels mag u wel een echte boxspring verwachten.

Voordelen van een boxspring

Een boxspring heeft enkele unieke kenmerken die de meeste mensen erg prettig vinden zoals:

 • Een boxspring- combinatie is in de regel hoger dan een gewone combinatie van matras en bedbodem
 • Door de vele mogelijkheden in kleuren en materiaal van de bekleding is een boxspring gemakkelijk aan te passen aan het slaapkamerinterieur
 • Door de open constructie van veren, ventileert een boxspring zeer goed
 • De naad tussen twee boxspring bedden is niet hard
 • Zonder hoofd- en voetbord is een boxspring zeer compact en vaak niet groter dan de matrasmaat

Vakkennis door ervaring

Matras Direct heeft zich 25 jaar terug gespecialiseerd in Boxspring bedden en matras systemen. Het gemiddelde boxspring bed had toen een prijs van € 7.500. Matras Direct was de eerste die massaal is overgegaan op het aanbieden van boxspring bedden tegen sterk gereduceerde prijzen. De hele markt is dit uiteindelijk 6 jaar later gaan nadoen. Met als voordeel dat de boxspring heel betaalbaar is geworden. Nog steeds loopt Matras Direct voorop door de meest recente en beste boxspring bedden aan te bieden tegen prijzen waar geen enkele concurrent tegen op kan. Met als uniek gegeven dat u direct u bed krijgt. De snelste service en de laagste prijs van Nederland en dat al meer dan 24 jaar. Dat kan alleen Matras Direct zeggen!