Informatie over Traagschuim

Traagschuim (ook wel NASA schuim genoemd) is warmtegevoelig en vormt als het ware een “mal” van je lichaam wanneer je er op ligt. Hierdoor ontstaat een wenselijke, evenwichtige drukpuntenverdeling, waar dit materiaal zijn bekendheid aan heeft te danken. Traagschuim is zeer geschikt om te worden gebruikt in medische omgevingen, het geeft daarnaast extra ondersteuning aan de onderrug. De combinatie van traagschuim en koudschuim geeft extra veerkracht en steun. Het voelt tevens iets steviger dan wanneer je een matras hebt dat enkel is gemaakt van traagschuim. Door een open celstructuur is het ademend vermogen van deze soort maximaal. De keuze om voor een dergelijk matras te gaan is zeer persoonlijk. Wanneer je bekend bent met deze materialen heb je wellicht al een voorkeur. Zo niet? Dan verwelkomt Matrasdirect je om vrijblijvend te komen proef liggen in één van onze winkels!

De geschiedenis van traagschuim

Van oorsprong is traagschuim ontwikkeld voor de ruimtevaart om voor de astronauten de druk te verlagen tijdens de lancering van de spaceshuttle. Hiervoor bleek het traagschuim niet optimaal te werken. Echter, voor medische toepassingen bleek het juist wel veel voordelen te hebben! Nu wordt het materiaal voornamelijk in matrassen verwerkt. Onder invloed van temperatuur en gewicht neemt traagschuim de exacte vorm van je lichaam aan.

Traagschuim en zijn vele namen

Traagschuim kent vele verschillende benamingen. Dit zijn onder andere:
Draagschuim, Essenz schuim, Memoryfoam, Nasaschuim, Nasa foam, Traagfoam, Slowfoam, Slowmotionfoam, Tempur schuim, Visco-elastisch schuim, Viscoschuim

Visco-elastisch polyurethaan schuim' wordt onder veel verschillende benamingen aangeboden. Er wordt echter altijd traagschuim bedoeld.

Traagschuim van Matrasdirect is 100% Nederlands en milieuvriendelijk

Als enige grote aanbieder in Nederland hanteert Matrasdirect 100% in de Benelux geproduceerd traagschuim. Ons traagschuim is zowel fysisch als chemisch recyclebaar. Het is ÖEKO-TEX 100 Klasse 1 gecertificeerd en wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Matrasdirect verkoopt als enige grote aanbieder GEEN container import traagschuim. Zo ben je te allen tijde verzekerd van een veilig en gezond product. Al onze traagschuim matrassen worden geproduceerd in Nederland en voldoen aan de strengste gezondheidsnormen. Dat kan alleen Matrasdirect claimen!