Biologisch slapen


Check onze nieuwste Eco modellen

De natuurrubber matrassen bij Matrasdirect.nl zijn gemaakt op basis van puur biologisch natuurlatex en biologisch katoen. Wij weten heel goed dat iedereen bij voorkeur zou kiezen voor biologische producten, maar dat de aanschafprijs of het spartaans middeleeuws ligcomfort de reden was om het niet te doen.

Matrasdirect.nl heeft door hier al 15 jaar intensief mee bezig te zijn, dit eindelijk kunnen veranderen. We kunnen als oudste online specialist op matrassengebied heel goed oordelen over kwaliteit. We durven te stellen dat we de Eco matrassen zo lekker aanvoelend hebben gemaakt dat Bio nu zelfs vele malen beter ligt dan welk ander soort dan ook. En de prijs ! Ja dat ook …en dat is men van ons gewend. Super scherp. Dus nu eindelijk Eco matrassen en topdek matrassen voor een eerlijke lage prijs! En met certificering van alle belangrijke keurmerken niet alleen GOTS. Of keurmerken met een Eco sfeer die niet direct echt Bio zijn.

Natuurlatex is dat ook Bio?

Onze keurmerken en onze ervaring.
Biologische natuurlatex, dat klink goed, maar is het ook altijd biologisch?

Ja bij Matrasdirect.nl wel. Let op ! Als er ergens wordt aangegeven wij gebruiken natuurlijke materialen zegt nog niet dat het ook geproduceerd is zonder chemische bestrijding en kunstmest etc.

De meeste Eco natuurlatex matrassen die worden aangeboden zijn niet gemaakt op een biologisch verantwoorde manier.

Matrasdirect.nl kan haar klanten garanderen dat het Eco matras waar ze op gaan slapen op duurzame wijze gemaakt is, met zo min mogelijk schade voor de mensen, dieren en het milieu. Dus op de biologische manier.

Door onze langste ervaring en wereldwijd netwerk wij de betere kwaliteiten inkopen, en kunnen de huidige verkoopprijzen halveren t.o.v. overige natuurlijke bedden aanbieders die in heel veel gevallen niet kunnen claimen dat de toegepaste natuurlatex ook echt biologisch is.

De bio keurmerken geven aan dat het materiaal en het productieproces onderworpen zijn aan de eisen van toonaangevende instanties en dat er strikte controles op plaatsvinden. Daarnaast houden wij natuurlijk ook zelf een oogje in het zeil. Hoe? Nou heel simpel we produceren alles in eigen beheer. En kennen de wegen en de markt als geen ander. Onze overige keurmerken zijn prima en mooi meegenomen maar geen garantie voor de echte Bio kwaliteit.

De Eco matrassen Matasdirect.nl hebben zowel het keurmerk van de Global Organic Textile Standard en het Global Organic Latex Standard keurmerk ontvangen. Dus echt biologisch.

Onze nieuwste ontwikkeling is een heerlijk zacht schuim op basis van Arganolie. I.p.v. Aardolie producten zoals polyether, traagschuim, vaak tempur genoemd en natuurlijk het bekende koudschuim. Dit is perfect voor topdek matrassen. Dit is onze mooiste ontwikkeling van de laatste 10 jaar op schuimgebied. Het is zacht, past zich heel goed aan, blijft veerkrachtig en is goed ventilerend en vochtregulerend. In combinatie met de fijnste biologische katoen hebben we een heerlijk topdek kunnen maken die heel veel mensen gelukkig zal maken. En de prijs kwaliteit verhouding is ook abnormaal goed te noemen. Een reclame praatje is het zeker niet gezien de positieve reacties. We maken het meer dan waar.

Global Organic Textile Standard

Global Organic Textile Standard

Ons meest gebruikte keurmerk is wereldwijd het toonaangevende keurmerk voor biologische textielproducten, zoals katoen en wol. GOTS stelt strenge eisen aan de milieuaspecten van het gehele productieproces: van verwerking, productie, tot de verpakking, etikettering, handel en distributie van het textiel. Jaarlijks worden controles gedaan op milieu, dierenwelzijn en de sociale omstandigheden van de mensen die de producten maken.

Global Organic Latex Standard

Global Organic Textile Standard

Control Union Certifications heeft een voortrekkersrol gespeeld om te komen tot de eerste wereldwijde norm voor biologische latex: de Global Organic Latex Standard GOLS stelt voorwaarden aan latexmatrassen en toppers die zijn vervaardigd uit biologische grondstoffen en aan materialen van niet-biologische oorsprong.

De norm legt criteria vast voor natuurrubber van gecertificeerde biologische plantages (USDA NOP of EU). Een GOLS-matras certificering is een matras met meer dan 95% gecertificeerde biologische grondstoffen. Al is de norm voor ons standaard 100%.

Als Matrasdirect.nl gaan we voor een duidelijk traject en duidelijke procedures van veld of boer tot aan de verwerkende partners van onze producten met biologische rubber. De rubberboeren en loonwerkers die onze biologische producten aanleveren hebben dus ook te maken met het GOLS-logo en moeten zich houden aan bepaalde verplichte maatschappelijke en ecologische voorwaarden. Mede hierdoor komt onze verantwoordelijkheid voor maatschappelijke en ecologische problematiek tot uiting.

World Fair Trade Organization

World Fair Trade Organization

Sommige producten van Matrasdirect, hebben dit label. De standaarden zijn gebaseerd op het creëren van kansen voor economisch zwakke producenten. Daartoe wordt er gezorgd voor transparantie in de productieketen. Net als bij het Nederlandse Max Havelaar label wordt er gewerkt met eerlijke handelsprincipes die leiden tot faire betaling en behandeling van boeren, spinners en wevers. Het is een naar onze mening te veel toegepast label en houden liever vast aan de duidelijke en strengere richtlijnen die bijvoorbeeld de Global Organic Latex Standard voorschrijft.

Rainforest Alliance

RainforestAlliance

Het keurmerk van de staat voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Rainforest Alliance stamt uit de VS en is opgezet om ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn te beschermen. ?De kern is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders. Rainforest Alliance komt op voor arbeiders en gebieden waar bananen, tropische vruchten, chocolade, koffie, thee en rubber worden verbouwd.

FSC

FSC

De Forest Stewardship Council is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties.

OEKO-TEX

OEKO-TEX

Dit is een test- en certificeringssysteem voor textiel, dat is opgericht in 1992. De onafhankelijke standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in textielproducten en kijkt naar de gezondheid van gebruikers en makers. Het doel is consumenten zekerheid te geven over de afwezigheid van schadelijke stoffen in kleding en andere producten. Het label zegt: Confidence in Textiles. Alle producten met het label, zijn getest op schadelijke stoffen en blijven onder strenge minimumwaarden. Al met al gaat het er bij Oeko-tex om, dat kleding zo min mogelijk schade oplevert: zowel aan de mensen als voor het milieu. Matrasdirect.nl gebruikt dit op alle producten.

Woolmark

Woolmark

Ons wol keurmerk voor dekbedden en onderdekens van zuivere scheerwol. Het keurmerk wordt in de hele wereld gebruikt als waarborg voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Er wordt mee aangegeven dat het product voldoet aan de kwaliteitsnormen van het IWS (International Wool Secretariat). Hierbij wordt gelet op kenmerken zoals stapel, golving, zachtheid, kwaliteit, duurzaamheid en behoud van uiterlijk. Er worden regelmatig controles uitgeoefend op de normen.

Matrasdirect.nl al 22 jaar online voorloper in Eco slapen.

Door onze constante zoektochten naar Bio producten kwamen we er na 10 jaar online verkopen, dus in 2007 al achter dat we dit geheel zelf moesten ontwikkelen. Er was en is, buiten de Matrasdirect.nl collectie maar heel weinig te koop dat wel Bio is en ook nog lekker ligt en niet aanvoelt als een zak met gras of een stugge plaat of andere plantaardige marketing onzin. Ruim 90% van het aanbod op de Eco matrassen markt is geen Bio maar Bio marketing. Zelfs zo herkenbaar omdat het peperduur is en meestal beroerd spartaans ligcomfort bevat. Onder de noemer als het maar ruw en natuurlijke looks heeft. En we doen voorkomen alsof we de boeren een beter leven geven met wat sfeer foto´s.

Online wordt er steeds meer Bio slaapproducten aangeboden, veelal dozenschuivers die het product niet eens kennen. Bij Matrasdirect.nl kennen we niet alleen producten, maar ook de herkomst en maken we het zelf. Een echt Nederlands bedrijf met liefde voor het vak. Topkwaliteit natuurlijke producten direct van de verbouwer naar onze Nederlandse fabriek om zo je Eco product zonder tussenkomst van dure commerciële webshops direct aan jou te leveren. Hiermee bespaar je als snel 50% , koop je zeker bij de specialist die zelf de materialen bepaalt en tevens steun je de Nederlandse ambachtelijke maak industrie. NB) 95% van het online aanbod is buitenslandse productie vooral in het Eco slapen. Bij Matrasdirect.nl is dit net andersom 95% wordt door onze eigen Nederlandse ambachtslieden geproduceerd.

Het nieuwe Ecoslapen. We hebben als Matrasdirect.nl dit kunnen veranderen door het mooiste uit de natuur te halen omdat het lekker ligt en omdat we weten hoe je een goed matras moet maken. Ons doel was duidelijk “we maken het beter dan een gewoon matras”! En dat is gelukt. We gaan met plezier door met het ontwikkelen van het mooier Bio en altijd voor veel minder geld. (lees winstmarge)


 
 
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Met de cookies volgen wij jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website of op akkoord drukt gaan we ervan uit dat je dat goedvindt Akkoord Nee, liever niet
s