Waarom Matrasdirect.nl CertiPUR toepast.

Allereerst omdat we als oudste online specialist, ons als eerste bedrijf in de Benelux zijn gaan toeleggen om gifvrije matrassen en Biologische varianten op de markt te brengen. En dat we deze voortrekkersrol willen behouden.

De toegepaste schuimen bij Matrasdirect.nl met bijvoorbeeld het CertiPUR predicaat kregen een vrijwillig test-, analyse- en certificatieprogramma voor de milieu-, gezondheids- en veiligheidseigenschappen van polyurethaanschuim dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen topdekmatrassen. Het identificeert stoffen die niet mogen worden gebruikt bij de productie of polyurethaanschuimen en legt strenge bovengrenzen op voor bepaalde componenten.

Hoe en waarom?

De toepassing voor Matrasdirect.nl is een extra controle tool, inzake de duidelijke criteria voor de toeleveranciers zoals onze schuimbedrijven  zich moeten houden aan specifieke beperkingen voor stoffen in schuim die mogelijk een gezondheids- of milieurisico inhouden. Deze schuimen worden elk jaar getest door onafhankelijke laboratoria om ervoor te zorgen dat zij blijven voldoen aan de strenge specificaties.

Vergelijkbare labels van Matrasdirect®

Naast Certipur maakt Matrasdirect.nl gebruik van andere certificaat labels  die ook alle componenten bestrijken waaruit ze vervaardigd zijn ook bedtextiel enz. De programma's met vergelijkbare kwaliteitsvereisten voor polyurethaanschuim zijn onder meer ons toegepaste veelal Oeko Tex 100 label maar ook Ecolabel van de EU.

 

Waarom Matrasdirect.nl CertiPUR toepast.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Met de cookies volgen wij jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website of op akkoord drukt gaan we ervan uit dat je dat goedvindt Akkoord Nee, liever niet